Je houdt van ze, of je haat ze, chihuahuas. Het kleinste hondenras ter wereld. Misschien te vaak gehouden als mode accessoire, en vaak slecht gesocialiseerd waardoor ze fel kunnen zijn naar andere honden, maar het kan gewoon een hele leuk hond zijn. En ook handig als je niet zoveel ruimte hebt natuurlijk!

Wat je er ook van vindt, er zijn een aantal Chihuahuas zeer beroemd geworden, een top 5:

1. Bruiser uit de film Legally Blonde

bruiser

In de film Legally Blonde uit 2003 met Reese Witherspoon in de hoofdrol als Elle Woods is Chihuahua Bruiser altijd net zo modieus gekleed als zijn vrouwtje. Een deel 2, Legally Blonde 2: Red, White and Blonde maakt het hondje zelf onderdeel uit van het plot van de film. De hond die in de film te zien is heet in het echt “Moonie”.

2. Tinkerbell – hond van Paris Hilton

tinkerbell

Zag je Paris Hilton, dan zag je haar hondje Tinkerbell. Zij heeft er misschien wel voor gezorgd dat Chihuahuas een mode accessoire zijn geworden. Dit hondje heeft zelfs een eigen boek: “The Tinkerbell Hilton Diaries: My Life Tailing Paris Hilton.”

3. Ren van Ren & Stimpy

ren and stimpy

Ren laat een hele andere kant zien van Chihuahuas in de contoversiele cartoon Ren & Stimpy.

4. Josepha – Chihuahua van Marilyn Monroe

marilyn-monroe-josepha

Beroemdheden met een Chihuahua is niet alleen iets van de laatste jaren. Ook Marilyn Monroe was de eigenaar van een Chihuahua, Josepha. Ze had overigens ook een collie, twee spaniels, een poedel en een basset hound, een echte hondenvriend dus. Ze zij niet voor niets ooit: “Dogs never bite me. Just humans…”

5. Coco van Cesar Milan

https://www.youtube.com/watch?v=EhK02hva6d8

Als je weleens kijkt naar Cesar Milan dan ken je vast Coco, de chihuahua uit zijn ‘pack’. Niet de liefste hond, een bijtertje zelfs. Maar in de aflevering “Chihuahuas from Hell” weet Cesar natuurlijk precies hoe je ze weer op het goede pad moet brengen.