Er komen een aantal prachtige hondenrassen uit Australië. De meeste zijn van origine gefokt om te helpen op de boerderij, of om het vee te drijven, of om ongedierte te beschrijven. Ondertussen zijn al deze Australische hondenrassen uitgegroeid tot populaire hondenrassen over de hele wereld. Zelf het populairste hondenras van Nederland zit erbij!

Australische herdershond

Australische herdershond

De Australische herdershond is de populairste Australische hond. En niet zonder reden, dit is één van de mooiste en meest elegante hondenrassen ter wereld. Een opvallende hond: felblauwe ogen, ongebruikelijke kleurpatronen en een bijzonder soepele en enthousiaste wandelgang.

De Australische Kelpie

Australische Kelpie

Het Australische hondenras Kelpie stamt af van de zwart-bruine collies. Ze hebben een zeer slank postuur en een mooi korte vacht. Wist je dat dit ras veel gebruikt wordt voor het schapen hoeden en het hoeden van andere soorten vee? De Australische Kelpie zit net als de Australische herdershond boordevol energie, maar je kunt het hondenras ook zeer eenvoudig dingen leren en trainen.

Australische Silky Terriër

Silky Terriër

Australische Silky Terriër is een nieuw hondenras ontstaan rond de eeuwwisseling. Waarschijnlijk door een Australische Terrier, de Yorkshire Terrier en de Clydesdale Terrier te kruisen. De Silky Terriër is ontzettend vriendelijk en lief van karakter. Ze zijn gek op hun baasjes en willen het liefst de hele dag bij je in de buurt zijn.

Bull Arab

Bull Arab

Bull Arab is ooit gefokt om te helpen bij de jacht op wilde zwijnen. Ze spoorden de dieren op en drukte ze op de grond tot de baas kwam. Ze konden zwijnen ruiken op afstanden van 5 kilometer! Dat is pas een goede neus. Het zijn ondertussen geliefde huishonden geworden. Ze zijn rustig, aanhankelijk, intelligent en hierdoor zeer goed trainbaar.

De Koolie

Koolie

De Koolie is een echte werkhond. Ze zijn snel hebben een gigantische conditie en zijn zeer goed in het drijven van schapen en vee. Maar voor actieve baasjes kan de Koolie ook een geschikte huishond zijn, zolang je maar veel met ze uit gaat of een geschikte hondensport met ze beoefend.

Stumpy Tail Cattle Dog

Stumpy Tail Cattle Dog

Zoals de naam van dit Australische hondenras al weggeeft is ook dit ras van origine gefokt om vee te hoeden. Ze worden ondertussen ook gehouden als huishond, maar dit is geen hond om de hele dag in huis te houden. Ze hebben energie en willen wat beleven. Deze honden hebben niet alleen lange wandelingen nodig, maar ook uitdaging.

Tenterfield Terriër

Tenterfield Terriër

De Tenterfield Terriër is een van de kleinere hondenrassen uit Australië.Ze zijn sterk, actief en zeer wendbaar. Ze hebben een zachte korte huid, ideaal als je niet de hele dag je huis wilt stofzuigen. (Heb je wel een hond met lange vacht kijk dan even hier voor de beste stofzuiger tegen hondenharen). Deze honden komen in verschillende kleurvariaties, maar de meest voorkomende kleur is wit met zwart.

Mini Fox Terriër

Mini Fox Terriër

Ook de Mini Fox Terriër is klein van formaat. Ze zijn gefokt om mee te jagen en dan vooral om ongedierte te pakken. Ze zijn sterk, snel en wendbaar. Ze worden nog steeds ingezet op boerderijen om ongedierte aan te pakken maar zijn ook populair als huishond.

De Labradoodle

Labradoodle

De labradoodle is niet meer weg te denken van de uitlaatvelden en bossen, maar wist je dat dit hondenras (officieel is het geen ras, maar daarover later meer) pas sinds 1988 bestaat! Deze kruising tussen een labrador en een poedel heeft het beste van twee werelden: het sociale karakter van de Labrador en de hypoallergene vacht van de Poedel. Niet zo gek dus dat de Labradoodle in korte tijd zeer populair is geworden. Sterker nog het is anno 2022 het populairste hondenras van Nederland.

De Australische Terriër

Australische Terri

De Australische Terriër wordt ook wel de “Aussie” genoemd. Net als andere terriërs werd ook de Australische Terriër voornamelijk gebruikt voor het pakken van ongedierte bij boerderijen. Momenteel is deze hond een zeer populaire gezelschapshond over de hele wereld.