Wie houdt er nou niet van honden? Deze beestjes worden niet voor niets de beste vriend van de mens genoemd. Maar vergis je niet, honden zijn hele sterke dieren en met hun scherpe tanden kunnen ze heel wat schade aanrichten. Ze worden niet voor niets gebruikt als waakhond! Met behulp van goede opvoeding hoeft dit natuurlijk niet te gebeuren, maar het blijft altijd oppassen, zeker met de hele sterke hondenrassen. De kracht van een beet wordt uitgedrukt in psi. Dit getal geeft aan hoeveel druk een hond op een vierkante inch kan uitoefenen. Hoe hoger dit getal, hoe sterker de beet. Een mens heeft een bijtkracht van gemiddeld psi van 120, maar daar komen de honden in deze lijst ver overheen!

14. Chowchow – 220 psi

chow chow

Dit Aziatische hondenras valt meteen op vanwege zijn unieke uiterlijk. Een chowchow heeft namelijk ontzettend veel dikke haren die als een soort manen rondom zijn kop staan. Deze honden werden ooit gebruikt als jachthonden, maar tegenwoordig zijn het vooral echte knuffelbeesten die vooral veel gekamd moeten worden. Toch is hun beet niet niks met een kracht van 220 psi.

13. Mechelse herder – 220 psi.

mechelse herder

De Mechelse herder is een echte politiehond. Dit ras wordt namelijk vaak gebruikt als speurhond en kan bovendien ontzettend goed getraind worden. Met een bijtkracht van 195 psi zijn ze bovendien ontzettend sterk. De Mechelse herder is dan ook een echte waakhond, aangezien ze van nature erg alert en beschermend zijn.

12. Hollandse herder – 224 psi

Hollandse herder
Teunie/Wikicommons

Weer vind je een herdershond in dit lijstje. Dat is niet voor niets, want deze honden staan bekend om hun kracht en waakzaamheid. Zo werd de Hollandse herder vaak gebruikt door schapenhouders, aangezien deze honden goed getraind kunnen worden en erg alert zijn. Zo kunnen ze een kudde schapen makkelijk in het gareel houden. De Hollandse herder is met een psi van 224 weer een stuk sterker dan de Mechelse herder. Er zijn overigens drie soorten Hollandse Herders, lees er meer over in ons lijstje van Nederlandse hondenrassen.

11. Dobermann – 228 psi

Dobermann

De dobermann is een ontzettend populaire waakhond. Dit ras is niet een van de grootste die er is, maar toch kan een doberman indrukwekkend groot worden. Deze honden komen voor in verschillende kleuren, waarvan de combinatie van zwart met bruin natuurlijk het bekendste is. Het zijn ontzettend sterke, lieve, energieke en loyale honden. Bovendien heeft de dobermann een beet met een kracht van 228 psi.

10. Duitse herder – 238 psi

duitse herder

Het is misschien wel de meeste bekende herdershond die je kunt vinden. Met hun bruine en zwarte vacht zijn herdershonden uit duizenden te herkennen. Veel mensen kiezen voor een Duitse herder omdat ze trouw, slim en makkelijk te trainen zijn. Vaak zijn het ook echte kindervrienden (van het eigen gezin). Dat zou je alleen niet zeggen wanneer je weet hoe sterk een Duitse herder is. Zijn beet heeft een kracht van 238 psi, wat betekent dat hij zonder problemen een bot doormidden kan bijten.

9. Amerikaanse Pitbull terriër

Amerikaanse Pitbull terriër

De pitbull heeft natuurlijk een reputatie als een ontzettend gevaarlijke hond. Deze dieren zijn dan ook enorm sterk, maar ze kunnen ook goed getraind worden en bovendien erg speels zijn. Boeren gebruikten deze honden vaak om hun vee mee te beschermen, wat de Amerikaanse Pitbull terriër goed kan met een psi van maar liefst 235.

8. Amerikaanse bulldog – 305 psi

American Bulldog

Net als de pitbull, staat de bulldog bekend als een echte vechtersbaas. Dat is natuurlijk niet voor niks. De Amerikaanse bulldog is ontzettend gespierd en heeft daarom ook een krachtige beet van 305 psi. Je wilt dus zeker geen ruzie met deze honden. Toch zijn Amerikaanse Bulldogs ook echte mensenliefhebbers. Ze zijn allang tevreden wanneer ze hun energie kwijt kunnen tijdens lange wandelingen of met veel speelgoed. Zoals met alle honden in deze lijst gaat het er dus om dat ze goed worden opgevoed. Het probleem is echter dat als het mis gaat met een hond de schade veel groter is dan bij een slecht opgevoede kleine hond!

7. Rottweiler – 328 psi

Rottweiler

Deze krachtige honden zijn vooral harde werkers. Zo werden rottweilers ingezet om karren te trekken en vee te bewaken. Je kunt deze honden bijna niet moe krijgen, wat een rottweiler een uitstekende waakhond maakt. Ook hun bijtkracht van 328 psi helpt natuurlijk mee. In veel landen wordt deze hondensoort door de politie gebruikt, aangezien het ontzettend sterke dieren zijn die bovendien geen angst kennen.

We zijn aangekomen bij de top 6 van honden met de sterkste kaken. Dit zijn allemaal honden die behoren tot de groep van “Molosser” rassen. Deze grote honden hebben allemaal een hele grote kaak en een gigantische kracht.

6. Dogo Argentino – 500 psi

Dogo Argentino
foto: Christian PInatel de Salvator / Wikicommons

De Dogo Argentino is een Argentijnse hond. Het is een jachthond, maar wordt ook ingezet als waakhond, en kan gehouden worden als huishond.

5. Dogo Canario – 540 psi

Dogo Canario

De Dogo canario komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden, voornamelijk Tenerife en Gran Canaria. De Dogo canario is een middelgrote, rechthoekige, sterke hond. Hij heeft een zeer heftig temperament, is onverschrokken en heeft een krachtige en diepe blaf. Voor leden van het gezin is dit ras een zeer lieve en trouwe hond, maar voor vreemden is het een heel ander verhaal. De Dogo canario neemt zijn taak als beschermer zeer serieus en vreemden komen niet verder dan tot het tuinhek.

4. Mastiff – 552 psi

Mastiff

Deze Britse hond valt meteen op vanwege zijn grootte, maar dit zegt eigenlijk niks over hun persoonlijkheid. Mastiffs worden ook wel vriendelijke reuzen genoemd. Ze zijn ontzettend kalm en vriendelijk en daarom hele fijne honden om in huis te hebben. Toch kunnen deze honden ontzettend vals uit de hoek komen wanneer ze een vijand aanvallen. De Mastiff heeft namelijk een beet van 556 psi. Deze kracht heeft de mastiff natuurlijk te danken aan zijn ontzettend grote kaak.

3. Bordeauxdog – 556 psi

De bordeauxdog werd vroeger voor de jacht ingezet, maar ook in het gevecht met wolven en beren gebruikt. Zij zijn zeer moedig en worden ook vandaag nog als waak- en beschermhond gebruikt. De bordeauxdog is een moedige kameraad, zeer gehecht aan zijn baas en erg aanhankelijk. Rustig, evenwichtig, met een hoge prikkeldrempel. Hij kan dus in theorie ook goed overweg met kleine kinderen, mits vroeg geleerd.

2. Cane Corso – 700 psi

cane corso

De Cane Corso is een echte waakhond van één bonk spieren! Oorspronkelijk afkomstig van het platteland van Italië waar hij schaapskuddes en boerenerven bewaakte. De huidige cane corso is een betrouwbare, sportieve hond. De cane corso is een zelfstandige hond. Hij is gek op zijn baas, maar vindt het ook leuk om er alleen op uit te gaan. Niet de makkelijkste hond dus om op te voeden. Maar als je ervaring hebt met honden en je socialiseert de Cane Corso gooit heb je een echte goede maat aan hem! Vaak worden de oren gecoupeerd tot een driehoek, maar dat ga jij als stoere eigenaar natuurlijk NIET doen!

1. Kangal

kangal

Op het eerste oog ziet de kangal eruit als een echte knuffelhond. Dat klopt ook, want dit ras is ontzettend rustig, lief, gevoelig en beschermend. De kangal kan wel erg groot worden, wat ook de reden is voor de sterke beet van deze hond. Dit ras heeft namelijk een kracht van 743 psi. De kangal is niet alleen de hond met de sterkste beet, maar ook nog eens het sterkste hondenras ter wereld!