De Labrador retriever is de populairste hond in Nederland, en heel gek is dat natuurlijk ook niet als je kijkt naar het karakter van de Labrador: lief, hartelijk, geduldig, trouw, slim, en vol liefde voor het hele gezin. Maar ook tegen mensen buiten het gezin is de Labrador vriendelijk, de perfecte gezinshond dus.

Een leuke manier om alles te weten te komen over een hondenras zijn de filmpje van dogs 101. Je leert over de geschiedenis en het karakter. Kijk hieronder die van de Labrador.

Leuke weetjes over de Labrador

  • Zoals gezegd, de Labrador is meest voorkomende rashond in Nederland. Dat is al jaren zo, en we verwachten geen verandering. Dit geldt overigens wereldwijd!
  • De Labrador is er in de kleuren zwart, blond, variërend van roomwit tot vossenrood (ook wel fox genoemd), en bruin. Vroeger waren de labradors hoofdzakelijk zwart; blond kwam ook wel voor maar in veel mindere mate. In de jaren 70 werd de blonde kleur pas echt populair. Bruin werd gezien als een ‘fout’ en is pas vele jaren later als raskenmerkend toegevoegd aan de rasstandaard.
  • De Labrador wordt altijd genoemd in de lijstjes van slimste honden. Wat hier mee bedoeld wordt is dat ze makkelijk te trainen zijn. En dus goed luisteren naar mensen. Of dat slim is dat is natuurlijk te betwijfelen…
  • Labradors zijn gek op water en zwemmen! En dat is ook niet zo gek, ze zijn oorspronkelijk gefokt als jachthond voor wild te water. Nadat het gevogelte was geschoten was het de taak van de hond om deze uit het water te apporteren
  • De liefde voor ballen terugbrengen komt ook door zijn oorsprong. Deze honden zijn gemaakt om objecten terug te brengen naar de baas!
  • Een labrador kan een ei in zijn bek houden zonder deze stuk te maken. Ook dit heeft weer te maken met het apporteren van wild. Dit mocht niet beschadigd raken

Hieronder vind je alle filmpjes en foto’s die we op hondenfun hebben geplaatst:

[pt_view id=”a8a85db64a”]