Honden produceren kwijl als ze zin hebben in eten, of eten ruiken. Dit watertanden is volstrekt normaal, maar sommige hondenrassen creëren meer kwijl dan anderen. Dit heeft voornamelijk te maken met de vorm van de lippen, honden met hanglippen kwijlen het meest. Het is niet altijd fijn zo’n kwijlhond en dus zeker iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een hond. Maar je kunt natuurlijk gewoon een stapeltje handdoeken klaar leggen voor als je muren of gasten onder het kwijl komen 😉
Sint-bernard
Deze grote goedzakken zijn beroemd voor hun kwijl. Even aaien en je zit vaak onder. Zorg dus dat er altijd een doekje klaarligt.
Bordeauxdog
Ook de grote Bordeauxdog heeft hanglippen en kan dus last hebben van overmatig kwijlen.
Bloedhond
Deze speurhond vindt het vaak heerlijk om zijn grote kop op je schoot te leggen. Daarna moet je wel even een schone broek aandoen!
Deense Dog
Nog zo’n reus van een hond, misschien wel het grootste hondenras dat er bestaat. En dus ook een hele grote bek waarin heel veel ruimte is voor speeksel, en dan ook nog hanglippen, dan weet je het wel…
Newfoundlander
foto: DanDee Shots / Flickr
Ook bij deze grote goedzak kun je maar beter een stapeltje handdoeken klaar hebben liggen!
Bullmastiff
We schreven in de into nog dat honden kwijlen als ze eten ruiken, maar de bullmastiff kwijlt gewoon 24 uur per dag hoor 🙂
Boxer
De boxer is ook legendarisch als het gaat om kwijlen. Omdat ze zo lekker energiek zijn en hun kop lekker wild kunnen schudden zitten soms zelfs de muren onder de klodders!
Bulldog
Misschien niet zo actief als de boxer, maar minstens net zoveel kwijl heeft de Bulldog!
Heb jij een kwijlhond? Laat het ons hieronder weten, en vooral hoe je er mee omgaat!
Heb 7 Duitse Doggen gehad, geen ervan heeft ooit gekwijld.