Katten domineren al jaren het internet, maar er zijn ook een aantal honden die ware beroemdheden op het internet zijn geworden. Sommige viervoeters hebben miljoenen volgers en talloze fans die de dieren op de voet volgen. Wil je meer honden op Facebook, Instagram of YouTube zien? Check dan dit lijstje met de top 10 populairste honden op het internet.

10. Corgnelius de Corgi – 95.000 Instagram volgers

https://www.instagram.com/p/Be9eQSnniDY/

Corgi’s doen het goed op het internet. Dat geldt helemaal voor dit schattige hondje genaamd Corgnelius. Dit blije beestje lijkt altijd een lach op zijn snoet te hebben en wordt bovendien vergezeld door zijn broertje Stumphrey. Hun baasjes trakteren ze soms op prachtige outfits, die allemaal op Instagram te bewonderen zijn.

9. Sir Charles Barkley de Franse buldog – 476.000 Instagram volgers

https://www.instagram.com/p/B8gycreF-Ft/

Ook Franse buldogs zijn geliefde dieren op social media. Sir Charles Barkley heeft per ongeluk bijna een half miljoen volgers vergaard. Zijn baasjes openden namelijk een account op Instagram om zijn puppyfoto’s te delen met vrienden en familieleden. Langzaam maar zeker ontdekten steeds meer mensen dit account, waarna deze Franse buldog een echte ster werd.

8. Norbert de hond – 861.000 Instagram volgers

https://www.instagram.com/p/CBBrP0eAGN4/

Sommige dierenliefhebbers vinden niets schattiger dan een hond die zijn tong uit zijn mond laat hangen. In dat geval moet je zeker Norbert volgen. Dit is een kleine en schattige therapiehond die iets meer dan een kilo weegt. Het diertje heeft inmiddels een eigen kinderboek en het is mogelijk om knuffels van Norbert te kopen. Op Instagram verschijnen dagelijks foto’s en video’s, onbeperkt internet is dus geen overbodige luxe als je deze hond online volgt.

7. Mishka de pratende husky – 974.000 Facebook likes en een miljoen YouTube abonnees

De meeste honden op dit lijstje hebben er niet veel voor hoeven doen om beroemd te worden. Een schattig uiterlijk is vaak al genoeg. Mishka heeft wel een speciaal talent, waardoor hij een sensatie op het internet is geworden. Deze hond kan namelijk praten. Toen zijn baasje een paar jaar geleden een video van deze pratende hond postte, werd het in een mum van tijd een hit.

6. Minnie en Max de pugs – 1,3 miljoen Facebook likes

https://www.instagram.com/p/CBbn-9AjdXu/

Samen sta je sterker, ook wanneer je een hond bent. Minnie en Max zijn een dynamisch duo dat samen op de schattigste foto’s poseert. Ze vinden het niet erg om een leuke outfit te dragen en ook een zonnebril is geen enkel probleem. Deze honden hebben hun roem onder andere te danken aan de talkshow Ellen, waar een van hun schattige filmpjes gedeeld werd. Vervolgens duurde het niet lang totdat meer dan een miljoen mensen de pugs zouden volgen.

5. Manny The Frenchie – 1,7 miljoen Facebook likes en een miljoen Instagram volgers

https://www.instagram.com/p/CAG3hA5glm2/

Van alle beroemde Franse buldogs op het internet is Manny de beroemdste. Miljoenen mensen willen dagelijks foto’s en video’s zien van deze schattige hond, waardoor hij iedere maand veel geld verdient. Talloze producenten willen dit diertje in hun reclame, film of tijdschrift hebben. Manny gaat gelukkig slim met zijn geld om, want deze buldog staat bekend om zijn vrijgevigheid. Hij doneert regelmatig aan goede doelen om de wereld een betere plek te maken.

4. Tuna de Chiweenie – 2,1 Instagram volgers

https://www.instagram.com/p/CAYA715hdXq/

Heb je nog nooit van een Chiweenie gehoord? Dit is een bijzondere mix tussen een chihuahua en een teckel (ook wel een weiner dog genoemd). Dit bijzondere beestje werd uit een asiel gehaald toen hij nog een puppy was en valt meteen op dankzij zijn enorme overbeet. De bovenste tanden van Tuna steken daardoor altijd uit, maar meer dan een miljoen mensen hebben zijn bijzondere uiterlijk omarmd.

3. Marnie de shih tzu – twee miljoen Instagram volgers

https://www.instagram.com/p/BhfPxBsH_zg/

Ook deze hond herken je meteen aan de tong die bijna altijd uit haar bek hangt. Tegelijkertijd heeft Marnie een ontzettend schattige, zachte vacht en leunt ze haar kop altijd iets naar de zijkant door een medische aandoening. Ze werd geadopteerd toen ze al wat ouder was en genoot van een luizenleventje in New York. Ze had een garderobe vol schattige kleding en ontmoette al meerdere beroemdheden. In 2020 kwam ze op de respectabele leeftijd van 18 jaar om het leven.

2. Marutaro de shiba inu – 2,5 miljoen Instagram volgers

https://www.instagram.com/p/CBNjMPJBrMQ/

Jaren geleden vond je de Doge meme op ieder deel van het internet. De hond in deze meme was een shiba inu, dus het is niet gek dat een hond van hetzelfde ras ontzettend populair is op Instagram. Maru woont met zijn baasjes in Japan en geniet van het goede leven.

1. Boo de dwergkeeshond – 16 miljoen Facebook likes

https://www.facebook.com/Boo/posts/10158285148023254

Boo was een van de eerste beroemde honden op het internet, wat natuurlijk alles te maken heeft met zijn schattige uiterlijk. Zijn baasjes deelden foto’s van Boo in leuke kostuums en op avontuur met zijn vriendje Buddy. Helaas overleed Boo in 2019 toen hij dertien jaar oud was.