Je kunt over de hele wereld verschillende hondenrassen vinden. Azië, Afrika, Zuid-Amerika: een aantal van de meest bekende rassen komen uit verre landen. Ook de Japanners hebben een aantal ontzettend lieve hondensoorten die tegenwoordig over de hele wereld te vinden zijn. Dat is niet voor niets, want deze 10 Japanse hondenrassen zijn lief, trouw en mooi!

Heb jij een van deze Japanse hondenrassen? We horen graag je ervaringen bij de reacties hieronder!

Shiba InuDeze pluizige hondjes werden jarenlang getraind om te jagen op kleine dieren zoals vogels en konijnen. De shiba is dan ook meer dan 3000 jaar oud en heeft de Japanners jarenlang goed geholpen. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor deze hond vanwege zijn pluizige vacht. Bovendien staat de shiba bekend om zijn luide schreeuw wanneer hij enthousiast wordt.

Japanse SpaniëlVeel spaniëls komen oorspronkelijk uit Engeland, dus het is opvallend dat er ook een Japanse versie van dit ras is. Stiekem is de Japanse spaniël helemaal niet Japans, want er wordt gedacht dat deze hond oorspronkelijk uit China of Korea komt. Deze kleine hondjes waren een echt luxe ras dat alleen voor de allerrijksten was. Nog steeds zijn ze geliefd bij de Japanse royals.

Akita


Deze honden hebben een prachtige pluizige vacht, een dapper karakter en zijn bovendien echte familiehonden. Dat is de reden waarom de akita al snel geliefd werd bij Amerikaanse soldaten die in Japan vochten tijdens de tweede wereldoorlog. Een aantal soldaten besloten een akita mee naar huis te nemen, waarna dit hondenras ontzettend populair werd.

Japanse Spits


Er wordt gedacht dat de Japanse spitz een afstammeling is van de populaire Duitse spitz. Beide hondjes hebben dan ook een indrukwekkende vacht, maar de Japanse spitz valt meteen op dankzij het sneeuwwitte haar van dit hondenras. De Japanners gebruikten deze honden vroeger vooral als waakhonden.

Shikoku

Dit hondenras heeft zijn naam te danken aan een Japans eiland. Het eiland Shikoku is namelijk de plek waar deze honden vandaan kwamen. De shikoku is een wolfshond en vindt het dan ook ontzettend leuk om te jagen. Dit ras kom je bijna niet tegen buiten Japan. In 2010 waren er zelfs slechts 100 shikoku’s die in een ander land verbleven dan hun thuisbasis.

Kishu


Dit hondenras is echt traditioneel Japans. De kishu werd vroeger vooral getraind om op wilde zwijnen te jagen, maar tegenwoordig vinden veel Japanners hem een echt familiedier. De vacht van de kishu kan rood- of bruinkleurig zijn, maar de meest voorkomende versie is een Kishu met een pure witte vacht.

Tosa


In de Tosa regio van Japan waren hondengevechten een erg populaire vorm van entertainment. Er werd een hond gefokt die de ultieme vechtersbaas zou zijn en dat werd de Tosa. Deze grote honden zijn ontzettend gespierd maar tegelijkertijd ook erg gehoorzaam. De Tosa doet er alles aan om zijn baasje tevreden te stellen. Vanwege zijn vechtersachtergrond is dit hondenras niet in ieder land toegestaan.

HokkaidoMagdalena Niemiec

Ook deze hondensoort dankt zijn naam aan een Japans eiland. De Japanners zien de hokkaido als een van de meest verwilderde hondensoorten die in het land te vinden zijn. Toch is er in Japan een natuurmonument opgericht om dit hondenras te eren. Deze gespierde honden kunnen jagen, bewaken, verdedigen en bovendien ook sledes trekken.

Kai Ken

Een van de meest typerende kenmerken van de kai is zijn zwarte vacht met lichtbruine strepen. De Kai wordt door officiële hondenverenigingen omschreven als een wilde hond die goed getraind moet worden door zijn baas. Het is waarschijnlijk het oudste hondenras van Japan. Een kai is dan ook een echte jager en verdediger. Het zit in zijn natuur om over zijn baas te waken, waardoor het belangrijk is om de hond goed op te voeden en te laten wennen aan andere dieren en mensen.

Japanse Terriër


Dit hondenras is een resultaat van de handel die in Japan werd gedreven. Europese zeelieden namen hun foxterriërs mee op de verre reizen naar Japan, waardoor deze honden gekruist werden met een aantal Japanse rassen. Tegenwoordig is de Japanse terriër een eigen ras dat erg zeldzaam is. Het ras is goed te gebruiken als jachthond, maar de Japanse terriër houdt er ook heel erg van om een echte familiehond te zijn.

Heb jij een van deze Japanse hondenrassen? We horen graag je ervaringen bij de reacties hieronder!