De chihuahua heeft zijn naam te danken aan een provincie in Mexico en is het kleinste hondenras ter wereld. Dit ras wordt ook met andere rassen gemixt, waardoor je een kruising krijgt. Wil je weten wat de leukste kruisingen zijn? Je leest het in de lijst van 6 chihuahua kruisingen.

Chorkie (chihuahua & Yorkshire terriër)

chorkie

Wat krijg je wanneer je een chihuahua met een Yorkshire terriër kruist? Een chorkie. Dit is een ontzettend klein hondje, maar dan wel met een grote persoonlijkheid. Yorkies staan namelijk bekend om hun koppigheid. Een chorkie is niet geschikt als familiehond en doet het het beste in een huis met alleen volwassenen. Verder zijn ze niet kieskeurig, want ook in een klein appartement voelen ze zich thuis. Ze houden vooral van spelletjes en vinden het heerlijk wanneer je hun hersenen een beetje uitdaagt. Helaas is deze kruising wel geneigd om snel huidproblemen te ontwikkelen.

Chiweenie (chihuahua & Teckel)

Chiweenie

Deze kruising wordt in het Engels de hiweenie genoemd, waarbij gerefereerd wordt naar de Chihuahua en de zogenaamde weenie dog. Je kent dit hondenras ook wel als de teckel. Deze kruising werd voor het eerst in 1990 geïntroduceerd en was al snel ontzettend populair. Dat heeft alles te maken met het lieve karakter van deze honden. Ze zijn ontzettend aanhankelijk en volgen je al snel als een kleine schaduw. Teckels zijn van nature jachthonden, dus het is goed om een grote tuin te hebben. Houd er wel rekening mee dat veel chiweenies ontzettend van graven houden.

Chihuahua terrier (chihuahua & terriër)

Chihuahua terrier

Een chihuahua terrier kan een combinatie zijn van een Chihuahua met vrijwel iedere soort terrier. Hierdoor kan deze kruising enorm veel kleuren hebben, maar ook lange of korte haren. Wanneer je een Chihuahua terrier in huis haalt, moet je er rekening mee houden dat ze enorm veel energie hebben (zie de energievergelijker) . Ze hebben minstens een uur beweging per dag nodig en vinden het ook fijn om steeds nieuwe dingen te leren. Ze moeten bovendien op jonge leeftijd al goed gesocialiseerd worden, dus het is slim om ze aan veel mensen en honden voor te stellen.

Jackchi (chihuahua & Jack Russell)

Jackchi

Wat krijg je wanneer je een chihuahua met een jack russell kruist? Een jackchi natuurlijk. Deze honden zijn enorm slim en ook aanhankelijk, maar kijken ook graag de kat uit de boom. Je moet ze dus leren kennen voordat ze zich door je laten aaien. Ze hebben ook veel energie en hebben er geen problemen mee om lekker in de modder te graven. Het zou dus zomaar kunnen gebeuren dat je deze honden meerdere keren per week een bad moet geven. Het grote voordeel van een jackchi is dat dit ras relatief gezond is. Ze kunnen met gemak een leeftijd van 14 jaar bereiken zonder ernstige gezondheidsklachten.

Chug (chihuahua & Mopshonds)

Chug

Als je het hebt over twee populaire hondenrassen, dan heb je het over de chihuahua en de pug (in het Nederlands ook wel bekend als de mopshond). Een kruising tussen deze twee rassen lijkt dus een regelrechte hit te moeten worden. De chug heeft het gekke en grappige karakter van een pug en het koppige karakter van een chihuahua. Ze zijn wat verlegen, maar worden echte knuffelkonten zodra ze aan je gehecht zijn. Ze volgen hun baasjes het liefste op de voet en vinden het heerlijk om in het middelpunt van de aandacht te staan. Helaas zorgt de kruising tussen een chihuahua en pug niet voor de meest gezonde honden. Deze dieren hebben vaak ademhalingsproblemen en ook snel last van hun ogen.

Pomchi (chihuahua & pomeriaan)

Pomchi

De pomeriaan lijkt net een teddybeer in hondenvorm en kan dus ook gekruist worden met een chihuahua. Een pomchi ziet er ontzettend schattig uit en heeft over het algemeen een nieuwsgierig en loyaal karakter. Ze kunnen wel wat koppig zijn en zijn daardoor wat lastiger te trainen. Dat maakt deze kruising wel een leuke uitdaging voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging. Hoe dan ook, je wordt beloond door de ongekende liefde van deze honden. Ze willen het liefste altijd bij je in de buurt zijn en hebben daardoor ook soms last van verlatingsangst. Het is dus verstandig om alleen een pomchi te nemen wanneer je niet te vaak en te lang weg van huis bent.

De gewone chihuahua

chihuahah

De chihuahua is een hond met een bijzondere achtergrond. De dieren stammen af van de techichi. Dit hondenras kwam al in de negende eeuw in Mexico voor. Door de eeuwen heen is er heel wat veranderd en ook de chihuahua heeft een transformatie ondergaan. Dit komt vooral door invloeden van andere moderne hondenrassen die het uiterlijk van de chihuahua hebben aangetast. Het zijn koppige en erg aanwezige honden met een sterke persoonlijkheid. Ben je dus op zoek naar een interessant hondenras? Dan is het helemaal niet nodig om voor een kruising te gaan, want de gewone chihuahua is al bijzonder genoeg.