Bij het uitzoeken van een nieuwe auto houd je natuurlijk rekening met de hoeveelheid mensen in je huishouden, maar wat dacht je van je hond? Ook je trouwe viervoeter verdient een fijne auto om in vervoerd te worden. Sommige auto’s hebben de perfecte features die reizen met je hond een stuk makkelijker maken. Welke auto’s dat zijn? Je leest het in de top 10 beste auto’s voor mensen met een hond.

Skoda Superb Combi

Skoda Superb Combi

North Monaco / Shutterstock.com

Hondenliefhebbers met een grote hond worden helemaal blij wanneer ze de kofferbak van de Skoda Superb Combi zien. Deze auto heeft namelijk maar liefst 660 liter laadruimte, waardoor ook grote rassen moeiteloos achterin passen. De achterbak is ook nog eens erg laag, waardoor kleinere honden gemakkelijk in de auto springen. Je vindt hier ook nog extra opbergruimte dankzij de handige vakjes in de zijkanten van de achterbak. Zo heb je altijd een riem, een paar tennisballen en wat snacks voor je hond bij de hand.

Peugeot Rifter

Peugeot Rifter

otomobil / Shutterstock.com

Is een achterbak van 660 liter niet genoeg voor je? Dan is de Peugeot Rifter misschien wel een goede keuze. Deze auto heeft 775 liter laadruimte, waardoor je gemakkelijk twee honden in je achterbak kwijt kunt. De klep is erg groot en bovendien vrij laag, zodat je hond alle ruimte heeft om in de auto te springen. Het enige nadeel aan deze auto is dat hij redelijk hobbelig rijdt, waardoor je hond iets minder comfortabel in de achterbak zit.

Ford Focus Estate

Ford Focus Estate

Octavian Nistor / Shutterstock.com

Wil je genoeg ruimte hebben voor je hond, maar wil je tegelijkertijd niet met een enorme auto over straat rijden? In dat geval komt de Ford Focus Estate goed van pas. Ondanks dat deze auto net wat kleiner is, heeft de achterbak genoeg plek voor je viervoeter. Je hebt hier namelijk 608 liter laadruimte tot je beschikking. De bodem van de laadbak is bovendien te verhogen en te verlagen.

Mercedes-Benz E-Klasse Estate

Mercedes-Benz E-Klasse Estate

Art Konovalov / Shutterstock.com

Is alleen het beste goed genoeg voor je hond? Overweeg dan om je dier te vervoeren in een chique Mercedes-Benz. De Mercedes-Benz E-Klasse Estate heeft 640 liter laadruimte en de achterbak heeft een vlakke ingang. Zo maak je het je dier nog makkelijker om in de auto te springen. Het is zelfs mogelijk om een model te kopen waarbij de hoogte van de auto verlaagd kan worden. Dat komt goed van pas wanneer je een kleinere hond hebt. Het is wel een zware auto, en in principe geldt hoe zwaarder de auto hoe duurder de kosten. Dit geldt voor de wegenbelasting, maar ook voor de verkering het is daarom aan te raden goed te zoeken naar de goedkoopste autoverzekering.

Land Rover Discovery Sport

land rover discovery

Yauhen_D / Shutterstock.com

De Land Rover Discovery Sport heeft in totaal maar liefst zeven zitplaatsen. Heb je deze plekken niet allemaal nodig? Dan kan je de achterste twee stoelen gemakkelijk naar voren klappen, zodat de auto het perfecte vervoermiddel voor je hond wordt. Deze kleine verandering transformeert de laadruimte namelijk van 157 liter naar een indrukwekkende 754 liter. Je maakt deze auto nog beter voor je hond doordat je een speciale bodembedekker voor dieren kunt kopen. Een scherm tussen de achterbak en stoelen zorgt ervoor dat je hond veilig op zijn plek blijft.

Toyota Corolla Touring Sports

Toyota Corolla Touring Sports

tomas devera photo / Shutterstock.com

Wanneer je jouw hond op een milieuvriendelijke manier wilt vervoeren, is de Toyota Corolla Touring Sports een goede keuze. Dit is namelijk een hybride auto die voor een deel op elektriciteit rijdt. Onder de laadbak zijn de batterijen verstopt, maar toch heeft deze auto een laadruimte van 581 liter. De auto heeft weinig opbergruimte voor accessoires, maar de mat in de laadbak is wel gemakkelijk om te draaien. Eén zijde is gemaakt van rubber, wat makkelijk schoon te maken is wanneer je hond in de modder heeft gespeeld.

BMW 5 Serie Touring

bmv 5 series touring

Art Konovalov / Shutterstock.com

Ook de BMW 5 Serie Touring is een goede keuze voor baasjes die van luxe houden. De auto is mooi afgewerkt en heeft een handige vierkante laadbak. Deze heeft een inhoud van 570 liter, waardoor ook grote honden hier comfortabel op hun plek liggen. De auto is uitgerust met een net dat je normaal gesproken gebruikt om bagage mee op zijn plek te houden, maar het is ook gemakkelijk achter de stoelen te bevestigen. Zo heb je meteen een goed scherm waarmee je je hond in de achterbak houdt.

Skoda Fabia Estate

Skoda Fabia Estate

Vitaly Ilyasov / Shutterstock.com

Het is een van de kleinere auto’s in dit rijtje, maar de Skoda Fabia Estate is nog altijd een ideale auto voor hondenliefhebbers. De laadruimte is relatief groot met een inhoud van 530 liter. In de achterbak vind je ook een aantal opbergplekken voor de uitlaatspullen van je hond. Je hoeft niet bang te zijn dat je dier wagenziek wordt tijdens een ritje in deze auto, want de Skoda Fabia Estate is uitgerust met zachte vering. Dat maakt de reis extra soepel.

Volvo V60

Volvo V60

North Monaco / Shutterstock.com

Volvo is een merk dat al jarenlang ruime auto’s maakt. Het is dus geen wonder dat een model van dit merk op dit lijstje staat. De achterbak heeft een handige, vierkante vorm en bovendien een lage rand. Dat maakt het in- en uitstappen van je hond een stuk makkelijker. Je mag bovendien rekenen op een laadruimte van 529 liter. In de achterbak vind je ook een klein stopcontact. Dat maakt het extra makkelijk om de bodem te stofzuigen, zodat je het haar van je hond snel opruimt na een ritje.

Audi RS4 Avant

Audi RS4 Avant

supergenijalac / Shutterstock.com

De meest krachtige auto’s zijn meestal niet de beste keuze voor hondeneigenaren, maar de Audi RS4 Avant verandert dat. Deze auto is namelijk erg krachtig en snel, maar tegelijkertijd heel praktisch voor je hond. De achterbak is ruim en makkelijk toegankelijk voor kleinere dieren. De inhoud is 505 liter en de bak heeft een brede opening.