Wanneer je een hond hebt, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk is dat ze voldoende beweging krijgen en dus lekker naar buiten moeten op z’n tijd. Omdat het wandelen met de hond niet voor iedereen even leuk is, hebben we een aantal handige tips voor je, die het wandelen met je hond een stuk leuker maken. We kunnen ons namelijk heel goed voorstellen dat het niet fijn is wanneer je hond niet luistert en dus niet goed aan de lijn kan blijven lopen. Allereerst is dit voor jezelf niet prettig, maar ook het iedere keer moeten corrigeren is voor een hond dus ook allerminst prettig.

pup wandelen

Laat je hond eerst even kennis maken

Je hond wil natuurlijk niets liever dan lekker naar buiten. Toch is het goed om je hond eerst even rustig kennis te laten maken met je. Vooral als pup is natuurlijk alles nieuw en zijn ze ontzettend enthousiast. Door je hond direct vanaf het begin aan te leren hoe jij het graag wilt hebben, zal je hier later alleen maar voordelen van hebben. Niet voor niets is het daarom dus ook goed om je hond eerst even aan je handen en voeten te laten snuffelen, zodat hij of zij kennis met je kan maken en je je hond rustig kunt voorbereiden op wat er komen gaat. Nadat je dit hebt gedaan, is het tijd om je hond de riem om te doen, zodat jullie klaar zijn om naar buiten te gaan.

Samen met je hond naar buiten

Nadat jij je hond de riem hebt omgedaan, is het tijd om naar buiten te gaan. Wel is het aan te raden om te kiezen voor een riem die goed en comfortabel zit. Het is daarom dus ook aan te raden om naar een dierenzaak te gaan, zodat ze je daar goed kunnen helpen met het vinden van de juiste halsband of het juiste tuigje. Waar je natuurlijk online eenvoudig je contract voor energie vergelijken kunt, is dit met het aanschaffen van een halsband of tuigje voor je pup absoluut niet aan te raden. Wanneer deze namelijk niet prettig zit, zal je hond hier last van hebben tijdens het wandelen en dus ook veel minder goed luisteren. Dit geldt overigens ook wanneer je met je hond gaat zwemmen. Zorg dan ook altijd voor een passend zwemvest.

Laat je hond snuffelen

Vooral de eerste paar keer wandelen met je hond is voor beide natuurlijk spannend. Je hond ruikt en ziet natuurlijk alles wat hij of zij nog niet kent. Omdat een hond praktisch alles met de neus doet, is het dan ook belangrijk dat je je hond de kans geeft om dit rustig te kunnen doen. Laat je hond daarom dus ook gewoon tijdens het wandelen lekker snuffelen, zodat hij kennis kan maken met z´n nieuwe omgeving. Het snuffelen heeft namelijk verschillende voordelen. Allereerst kost het een hond ontzettend veel energie, waardoor ze na de wandeling lekker kunnen slapen en zorgt het er ook voor dat ze een stuk minder stress ervaren. Doordat ze rustig overal aan kunnen ruiken, ervaren ze niet de stress van het moeten missen van een bepaalde geur.