Het is niet altijd mogelijk om de hond langs de fiets te laten rennen. Mogelijk is de hond te klein, te oud, de conditie niet hoog genoeg, of is het simpelweg te gevaarlijk in de stad of op een drukke straat. Wil je dan toch je hond meenemen dan is een hondenfietskar de uitkomst. Vergelijk het maar met de Babboe bakfiets voor kinderen. Er zijn veel verschillende soorten hondenkarren met zeer uiteenlopende prijzen. Wij hebben een zo’n compleet mogelijk overzicht gemaakt van alle honden fietskarren, met de voor- en nadelen:

Er zijn vier grote spelers in de hondenfietskarren markt: Doggyride, Karlie, en Ridder Ride.

Hondenkarren van Doggyride

Original

doggyride-novelDoggy ride maakt kwalitatief hoogwaardige fietskarren. De Original is de standaard honden fietskar van Doggy ride. De afmetingen van de cabine zijn 80*56*65 cm, met de wielen meegerekend is hij 78 cm breed en past dus door de meeste deuren. Hij is 17 kg en kan tot 45 kg gewicht dragen. Aan zowel de voor als de achterkant zit een ingang, zodat je zelf kunt bepalen via welke kant je hond naar binnen kan. De ‘deur’ aan de voorkant is zelfs op twee verschillende hoogtes open te ritsen zodat zowel grote als kleine honden veilig naar buiten kunnen kijken. De bodem is anti slip en makkelijk schoon te maken. Op de bodem zit een ring waaraan je je hond met de bijgeleverde lijn vast kunt zetten. De cabine houdt regen en UV straling tegen. De fietskar heeft een verlaagd frame waardoor hij erg stabiel is. Als je extra goed op wilt vallen in het verkeer kun je de bijgeleverde vlag aan de kar bevestigen. De kabine kan ook gebruikt worden als reisbench. Hij kan opgevouwen worden tot 80*56*20 cm zodat hij opgeruimd niet zo veel plaats in neemt. Er zijn veel extra accessoires verkrijgbaar voor deze fietskar. Bijvoorbeeld een rek om ook bagage op het dak te kunnen vervoeren of een set om de fietskar ook als buggy te kunnen gebruiken.

De Doggyride kun je online zeer voordelig en betrouwbaar kopen bij BOL.com

Novel (2011)

doggyride-novel-groenDe Novel is de luxe honden fietskar van Doggy ride. De afmetingen van de cabine zijn 80*56*65 cm, met de wielen meegerekend is hij 78 cm breed en past dus door de meeste deuren. Hij is 14 kg en kan tot 50 kg gewicht dragen. Aan zowel de voor als de achterkant zit een ingang, zodat je zelf kunt bepalen via welke kant je hond naar binnen kan. De ‘deur’ aan de voorkant is zelfs op twee verschillende hoogtes open te ritsen zodat zowel grote als kleine honden veilig naar buiten kunnen kijken. De bodem is anti slip en makkelijk schoon te maken. Op de bodem zit een ring waaraan je je hond met de bijgeleverde lijn vast kunt zetten. De cabine houdt regen en UV straling tegen. De fietskar heeft een verlaagd frame waardoor hij erg stabiel is. Dit frame is gemaakt van een aluminium legerig waardoor de kar 3,5 kilo lichter is dan de original. Toch is het frame sterker, waardoor hij zwaarder geladen kan worden. De overige onderdelen, de spaken en koppelstukken, zijn gemaakt van roestvrij staal. De wielen zijn makkelijk los te koppelen. De bekleding van de fietskar is ook iets luxer. Zo zit er reflecterende stof op de voor en zijkant van de kar zodat je in het verkeer goed op valt. Ook zit er aan de achterkant van de fietskar een zak en waterfles houder. Tenslotte zit er in de voorste opening een kussen ingebouwd waar je hond zijn hooft op kan laten rusten. Als je extra goed op wilt vallen in het verkeer kun je de bijgeleverde vlag aan de kar bevestigen. De kabine kan ook gebruikt worden als reisbench. Hij kan opgevouwen worden tot 80*56*20 cm zodat hij opgeruimd niet zo veel plaats in neemt. Er zijn veel extra accessoires verkrijgbaar voor deze fietskar. Bijvoorbeeld een rek om ook bagage op het dak te kunnen vervoeren of een set om de fietskar ook als buggy te kunnen gebruiken.

De Doggyride kun je online zeer voordelig en betrouwbaar kopen bij BOL.com

Mini

doggyride-miniDe Mini is de kleine fietskar van Doggy ride. De afmetingen van de cabine zijn 56*38*50 cm. Hij is 9,5 kg en kan tot 25 kg gewicht dragen.
Aan zowel de voor als de achterkant zit een ingang, zodat je zelf kunt bepalen via welke kant je hond naar binnen kan. Op het dak zit een extra raam dat ook open geritst kan worden, zodat je hond een ‘cabrio’ krijgt. De bodem is anti slip en makkelijk schoon te maken. In de vier hoeken zitten ringen zodat je je hond met de bijgeleverde lijn veilig vast kunt zetten. De cabine houdt een kleine bui en UV straling tegen. Als je extra goed op wilt vallen in het verkeer kun je de bijgeleverde vlag aan de kar bevestigen. De kabine kan ook gebruikt worden als reisbench. Hij kan heel snel en eenvoudig opgevouwen worden tot 56*20*50 cm, zodat hij opgeruimd niet zo veel plaats in neemt. Er zijn veel extra accessoires verkrijgbaar voor deze fietskar. Bijvoorbeeld een een set om de fietskar ook als buggy te kunnen gebruiken. Of een regen hoes om wind tegen te houden en zelfs de zwaarste stortbuien droog door te komen.

De Doggyride kun je online zeer voordelig en betrouwbaar kopen bij BOL.com

Hondenfietskarren van Karlie

No Limit Doggy Liner 1

no-limit-doggy-liner1Karlie maakt goede betaalbare fietskarren. De No limit serie is gemaakt van Teflon. Deze stof stoot water en vuil af, is sterk en makkelijk in onderhoud. De Doggy liner 1 is geschikt voor grotere honden. Hij is namelijk belastbaar tot 40 kg. De afmetingen van de cabine zijn 86*62*62 cm, met de wielen er bij is hij 80 cm breed. Hij is opklapbaar tot 91*69*24 cm en weegt 14,5 kg. Aan de voorkant, zijkanten en bovenkant zitten afsluitbare ramen. Het raam aan de bovenkant kan open geritst worden zodat de hond zijn hoofd naar buiten kan steken. Aan de achterkant zit een open ritsbare deur zodat je hond makkelijk in en uit kan stappen. De kar heeft om beter zichtbaar te zijn in het verkeer reflectoren aan de voor en zijkant en een vlag die er op gezet kan worden. Optioneel is er een joggingkit verkrijgbaar zodat je de fietskar om kunt vormen tot een wandelwagen.Voor kleinere hondenrassen is er een vergelijkbare hondenfietskar, de No Limit doggy liner 2.

De Karlie Hondenkarren koop je voordelig online bij zooplus (5% korting op eerste bestelling!)

No Limit Doggy Liner 2

doggy-liner-21De Doggy liner 2 is geschikt voor kleinere honden tot 20 kg. De afmetingen van de cabine zijn 59*42*62 cm, met de wielen er bij is hij 59 cm breed. Hij is opklapbaar tot 63*54*24 cm en weegt 10 kg. Aan de voorkant, zijkanten en bovenkant zitten afsluitbare ramen. Het raam aan de bovenkant kan open geritst worden zodat de hond zijn hoofd naar buiten kan steken. Aan de achterkant zit een open ritsbare deur zodat je hond makkelijk in en uit kan stappen. De kar heeft om beter zichtbaar te zijn in het verkeer reflectoren aan de voor en zijkant en een vlag die er op gezet kan worden.

De Karlie Hondenkarren koop je voordelig online bij zooplus (5% korting op eerste bestelling!)

No Limit Deluxe

karlie-doggy-liner-deluxe
De Deluxe is de meest comfortabele en stevige fietskar van Karlie. Hij is voorzien van beugels aan de zijkant van de kar, om de wielen heen, waardoor deze constructie steviger is. De deluxe is geschikt voor honden tot 50 kg. Daarnaast is deze verzie uitgerust met extra vering waardoor schokken gedempt worden. Dit is aangenaam voor je hond, zeker als hij al gewrichstproblemen heeft. De afmetingen van de cabine zijn 76*60*66 cm. Met de wielen er bij is hij 96 cm breed, als je van plan bent hem in bijvoorbeeld de schuur te stallen is het handig om even te meten of hij wel door de deur past. Hij is opklapbaar tot 78*24*72 cm en weegt 18 kg. Aan de voorkant, zijkanten en bovenkant zitten afsluitbare ramen. Het raam aan de bovenkant kan open geritst worden zodat de hond zijn hoofd naar buiten kan steken. Aan de achterkant zit een open ritsbare deur zodat je hond makkelijk in en uit kan stappen. De kar heeft om beter zichtbaar te zijn in het verkeer reflectoren aan de voor en zijkant en een vlag die er op gezet kan worden.

De Karlie Hondenkarren koop je voordelig online bij zooplus (5% korting op eerste bestelling!)

No Limit Economy

economy1De Economy is de goedkoopst uitgevoerde hondenkar van Karlie, hij is geschikt voor honden tot 40 kg. De kar is gemaakt van nylon, wat waterafstotend en winddicht is, maar minder stevig dan Teflon. De afmetingen van de cabine zijn 73*50*62 cm, Met de wielen er op is de kar 95 cm breed, als je van plan bent hem in bijvoorbeeld de schuur te stallen en vaak in en uit te rijden is het handig om even te meten of hij wel door de deur past. De fietskar weegt ongeveer 18 kg en hij kan opgevouwen worden tot een beter op te bergen formaat. De kar heeft aan de zijkant, voorkant, achterkant en bovenkant ramen van gaas. De ramen aan de voor- achter- en bovenkant kunnen afgedekt worden tegen de wind en zijn ook helemaal open te ritsen. Hierdoor kan de hond voor of achter in en uit stappen en indien gewenst zijn hoofd aan de bovenkant naar buiten steken. De kar heeft aan de voor boven en zijkanten reflectoren en wordt geleverd met een vlaggetje dat bovenop geplaatst kan worden.

De Karlie Hondenkarren koop je voordelig online bij zooplus (5% korting op eerste bestelling!)

Ridder Ride Hondenfietskarren

Doggy Trailer

Doggy-Trailer-Kleur-lichtgroen-antracietRidder Ride is een merk dat gespecialiseerd is in fietsbenodigdheden. Naast fietskarren voor honden produceren zij onder andere fiets karren voor kinderen en voor bagage. De doggy trailer is hun standaard hondenkar die geschikt is voor honden tot 40 kg. De cabine is 80*56*65 cm, en weegt 13 kg. Met de wielen meegerekend is de kar 78 cm breed en past dus door de meeste deuren. Hij is makkelijk in te klappen tot een beter opbergbaar formaat. De fietskar heeft aan alle kanten gaas en bied hierdoor ook op hete dagen voldoende ventilatie. De kar is zowel aan de voorkant als aan de achterkant te openen om de hond in te laten stappen. Daarnaast zit er een standaard aan de voorkant van de kar, zodat je hem ook recht neer kunt zetten als hij niet aan je fiets gekoppeld is. Voor slecht weer kun je apart een regenhoes bij bestellen.

Doggy Trailer Met Sunroof

Doggy-Trailer-Kleur-Rood-Zwart-met-sunroofDe doggy trailer met sunroof is hun hondenkar voor honden tot 40 kg met extra opening op het dak. De cabine is 80*56*65 cm, en weegt 13 kg. Met de wielen meegerekend is de kar 78 cm breed en past dus door de meeste deuren. Hij is makkelijk in te klappen tot een beter op te bergen formaat. De fietskar heeft aan alle kanten gaas en bied hierdoor ook op hete dagen voldoende ventilatie. De kar is aan de bovenkant, de voorkant en aan de achterkant te openen om de hond in te laten stappen. Het voordeel van een extra opening aan de bovenkant is dat je de hond desgewenst de mogelijkheid kunt geven om met zijn neus in de wind mee te kijken. Aan de voorkant van de kar bevind zich een standaard, waardoor je hem ook recht neer kunt zetten als hij niet aan je fiets gekoppeld is. Voor slecht weer kun je apart een regenhoes bij bestellen.

Mini Doggy Trailer Met Wandelset

ridder-ride-mini-300x300De mini doggy trailer met wandelset is hun hondenkar voor kleine hondjes tot 15 kg. De cabine is 56*25*40 cm, en weegt 9,5 kg. Met de wielen meegerekend is de kar 54 cm breed en past dus door de meeste deuren. De fietskar heeft aan alle kanten gaas en bied hierdoor ook op hete dagen voldoende ventilatie. De kar is aan de bovenkant, de voorkant en aan de achterkant te openen om de hond in te laten stappen. Het voordeel van een extra opening aan de bovenkant is dat je de hond desgewenst de mogelijkheid kunt geven om met zijn neus in de wind mee te kijken. Bij deze fietskar is een wandelset inbegrepen, zodat je hem ook als buggy kunt gebruiken.

Overige Honden fietskarren

Mini Bee Hondenkar

mini-beeDit is een fietskar voor kleine honden, tot 25 kg, die voornamelijk geschikt is voor slechter weer. De mini bee is een goede lichtdoorlatende fietskar die voldoende mogelijkheid biedt om naar buiten te kijken door ramen aan de voor, achter, boven en zijkanten. Echter zijn de meeste van deze ramen van water, maar ook lucht dicht folie gemaakt. Alleen het bovenste en voorste raam kunnen open geritst worden en bieden de keuze tussen afsluiten met folie, met gaas, of helemaal open. Het folie is niet luchtdoorlatend en vooral op warme dagen wordt aangeraden voor zo veel mogelijk ventilatie te zorgen. Een ander punt om op te letten is dat de hond alleen van voor, waar de kar aan de fiets gekoppeld is, of van boven de kar in kan. De afmetingen van de cabine van deze fietskar zijn 60*40*50 cm. Met de wielen er bij is hij 58 cm breed.

De Mini Bee Hondenfietskar koop je bij Zooplus

Hondenfietskar Voyager

voyagerDit is een fietskar voor grote honden, tot 40 kg, die voornamelijk geschikt is voor slechter weer. De Voyager is een goede lichtdoorlatende fietskar die voldoende mogelijkheid biedt om naar buiten te kijken door ramen aan de voor, achter, boven en zijkanten. Echter zijn de meeste van deze ramen van water, maar ook lucht dicht folie gemaakt. Alleen het bovenste en voorste raam kunnen open geritst worden en bieden de keuze tussen afsluiten met folie, met gaas, of helemaal open. Een ander punt om op te letten is dat de hond alleen van voor, waar de kar aan de fiets gekoppeld is, of van boven de kar in kan. Dit kan voor oudere honden bij deze fietskar extra lastig zijn omdat er aan de voorkant nog een extra wiel zit. Als de hond zelf in of uit wil stappen moet hij zich dus om dit wiel heen manoeuvreren. Een voordeel van deze fietskar is dat er een wandelkit bij geleverd wordt. Hierdoor kan een hond die geen grote afstanden af kan of mag leggen dus toch mee op de grote wandeling. De afmetingen van de cabine zijn 83*60*60 cm. Met de wielen er aan is de fietskar 81 cm breed. De kar is opklapbaar zodat hij minder ruimte in kan nemen als je hem voor langere tijd op wilt ruimen.

Hondenfietskar Globetrotter

globetrotterDit is een fietskar voor grote honden, tot 40 kg, die voornamelijk geschikt is voor slechter weer. De Globetrotter is een goede lichtdoorlatende fietskar die voldoende mogelijkheid biedt om naar buiten te kijken door ramen aan de voor, achter, boven en zijkanten. Echter zijn de meeste van deze ramen van water, maar ook lucht dicht folie gemaakt. Alleen het bovenste en voorste raam kunnen open geritst worden en bieden de keuze tussen afsluiten met folie, met gaas, of helemaal open. Een ander punt om op te letten is dat de hond alleen van voor, waar de kar aan de fiets gekoppeld is, of van boven de kar in kan. Dit kan voor oudere honden bij deze fietskar extra lastig zijn omdat er aan de voorkant nog een extra wiel zit. Als de hond zelf in of uit wil stappen moet hij zich dus om dit wiel heen manoeuvreren. Een voordeel van deze fietskar is dat er een wandelkit bij geleverd wordt. Hierdoor kan een hond die geen grote afstanden af kan of mag leggen dus toch mee op de grote wandeling. De afmetingen van de cabine zijn 83*60*60 cm. Met de wielen er aan is de fietskar 81 cm breed. De kar is opklapbaar zodat hij minder ruimte in kan nemen als je hem voor langere tijd op wilt ruimen.

De globetrotter is te koop bij Zooplus