honden apps

Wist je dat de app stores vol staan met handige apps voor hondeneigenaren? Maak hiermee de mooiste foto’s, vindt de beste wandelingen, houd je hond in de gaten als je er niet bent, en nog veel meer. Wij zetten de vijf beste honden apps voor je op een rij.

Doggydating- Vind een maatje voor je hond, en voor jou

doggydating

Zowel voor je hond als voor jou is het leuk om samen met iemand anders te wandelen. Met de app van doggydating heb je dit zo geregeld. Je vindt hier andere hondenbaasjes bij jou in de buurt om samen een wandeling te maken. De eigenschappen van de hond staan vermeld zodat je weet of jullie honden een goede match zijn. Doggydating heeft ook het beste overzicht van losloopgebieden in Nederland zodat je gelijk een leuke plaats kan vinden om samen te gaan wandelen.

Dogo – Train je hond met een app

dogo app

Trainen met je hond, dat kan met de Dogo app. Je vindt hier allerlei informatie over de opvoeding van je hond en een trainingsprogramma. Leer je hond gehoorzaam te zijn of de leukste trucjes. Het kan met de Dogo app. Ga je ook buiten trainen met je hond? Zorg dan dat je een goed waterdicht telefoonhoesje om je telefoon doet, zodat je met slecht weer gewoon door kunt trainen.

DogCam – Maak de mooiste foto’s van je hond

dogcam

Wil je de beste foto’s maken van je hondje met je smartphone? Gebruik dan de DogCam app. In de app zitten geluidjes waardoor je de aandacht van je hond kan trekken en nu wel op het juiste moment een foto kunt maken. Uiteraard zitten er ook leuke filters in de app om de foto van je hondje nog leuker te maken.

Barkio – Honden Monitor

barkio

Voor deze app heb je twee apparaten nodig. Naast je smartphone zet je nog een tweede apparaat in een telefoonhouder neer bij je hond. Als deze dan alleen thuis is kun je hem goed in de gaten houden. Nu weet je eindelijk wat je hond uitspookt als hij alleen thuis is. Ligt hij alleen maar te slapen, sloopt hij de boel, of maakt hij met zijn geblaf de hele buurt gek. Je kunt alarmen instellen als je hond beweegt of geluid maakt. Vergelijk het maar met een babymonitor, maar dan voor je hond.

Honden GPS tracker

Om deze apps te gebruiken heb je ook een apparaatje nodig dat je om de halsband van je hond bevestigd. Denk aan een Apple Tag, of de Samsung SmartTag. Met de app kun je dan op ieder moment je hond volgen. Is je hond weggelopen, dan kun je hem altijd weer terugvinden.