Welke hond vind het nu niet leuk om er even heerlijk op uit te gaan. Of het nu een flinke wandeling in het bos is of je gaat samen een eindje wandelen langs de straat, je hond vindt het ongetwijfeld fantastisch. Toch zijn er een aantal zaken waar je tijdens een flinke wandeling met je hond rekening mee moet houden. Je hond kan namelijk niet praten, dus ook niet aangeven wanneer er iets is. Door de juiste voorbereidingen te treffen kun je goed inspelen op de behoeftes van je hond en kunnen jullie samen heerlijk en onbezorgd gaan wandelen. 

wandeling met je hond

Doe je hond de riem om

Ondanks dat je hond misschien heel goed los kan lopen, is het vooral in een nieuw gebied verstandig om je hond eerst aan te lijnen. Buiten het feit dat je hond de weg er niet kent, weet je ook zelf niet wat je te wachten staat. Bovendien is het ook een goede manier om je hond enigszins rustig te houden. Er zijn namelijk honden die alleen al bij het horen van het woord wandeling helemaal door het dolle zijn.

Neem een telefoon mee

Ga je er alleen op uit met je hond? Dan is het raadzaam een telefoon mee te nemen. Je weet namelijk nooit wat er gebeurt. Je kunt in het bos verdwaalt raken, maar ook je enkel verstuiken wanneer je een uitsteken worden van een boom over het hoofd hebt gezien. Heb je nu geen telefoon, wat in de huidige tijd natuurlijk bijna ondenkbaar is, dan kun je ook gewoon een goedkoop toestel aanschaffen voor dit soort gevallen. Online vergelijk je vervolgens eenvoudig een sim only abonnement die je voor enkele euro’s per maand al kunt afsluiten en je bent altijd en overal bereikbaar.

Houd je hond goed in de gaten

Wanneer je heerlijk in het bos aan het wandelen bent, dan ruik je hond natuurlijk allerlei spannende, vaak nieuwe geuren. Helemaal wanneer jij je hond niet hebt aangelijnd en hij lekker een paar meter voor jullie uitloopt om de boel te ontdekken, is het verstandig een extra oogje in het zeil te houden. Niet alleen om te kijken waar je hond loopt, maar ook of hij niets geks in z’n bek stopt. Vooral in een bos groeien natuurlijk ook allerlei verschillende bloemen en planten, het eten van bepaalde planten kan namelijk giftig zijn voor je hond. Net zoals het eten van bepaalde paddenstoelen. Zorg er dus voor dat je je hond niet uit het oog verliest.

Neem voldoende eten en drinken mee voor je hond

Blijf je een lange tijd weg, dan is het verstandig om wat eten en drinken mee te nemen voor je hond. Je hond kan natuurlijk niet zelf aangeven wanneer hij dorst heeft. Nu is een paar uur zonder eten niet direct een hele grote ramp, maar vooral op warme dagen is het van belang om ervoor te zorgen dat je hond goed kan hydrateren. Tegenwoordig heb je hier hele handige, speciaal voor honden ontworpen drinkflessen voor, zodat je ze zo in je tas mee kunt nemen.<