Veel mensen nemen een hond met het idee dat ze deze viervoeter veel moeten aanleren. Maar werkt de relatie tussen hond en mens eigenlijk niet vice versa? Wij kunnen namelijk veel van deze trouwe viervoeters leren. Veel ouders schaffen een hond juist aan voor hun kinderen om meer te leren. Maar wat kunnen wij eigenlijk leren van honden? Deze zeven punten laten precies zien wat wij kunnen leren van onze harige en vriendelijke kameraden.

Iedere dag wandelen

Een hond heeft elke dag behoefte aan genoeg lichaamsbeweging. Wanneer je een hond hebt, hoef je niet bang te zijn dat je te weinig beweegt. Een dagje bankhangen zit er echt niet meer bij. Een hond leert je dat iedere dag beweging goed voor je is. Even een rondje om en de benen strekken. Actief blijven is erg eenvoudig met een hond in huis.

Laat je liefde merken

Honden kunnen moeilijk hun enthousiasme verbergen. Kom je terug na een lange dag werken, dan wordt je vriendelijk en enthousiast verwelkomd door de hond des huize. Wat kunnen wij hiervan leren? Laat weten dat je blij bent met iemands aanwezigheid. Je hoeft natuurlijk niet dolblij met een staart te gaan kwispelen, maar kunt op andere manieren jouw liefde en genegenheid laten blijken. Onderdruk jouw gevoel niet, maar laat weten dat je oprecht enthousiast bent over iemands aanwezigheid.

Vergevingsgezind zijn

Het is voor mensen erg lastig om situaties te vergeten. Honden daarentegen komen altijd weer bij je terug. Ben je wezen brommen op de hond, dan zal hij of zij zich verwijderen van je. Maar dat is nooit voor lang. Honden zijn bijzonder vergevingsgezind en komen altijd weer bij je terug. Hier kunnen veel mensen nog een hoop van leren.

Een vaste routine aanhouden

Honden zijn gewend aan een vaste routine. Opstaan, eten, wandelen en slapen. Een vaste routine aanhouden, dat is voor veel mensen erg lastig. Neem een hond en leer hoe het is om een vaste routine te hebben. Een hond kan je goed helpen om vaste patronen aan te houden.

Genoeg water drinken

Vergeet jij ook nog weleens water te drinken en eindig je de dag met hoofdpijn? Daar hebben honden niet gauw last van. Honden drinken direct wanneer zij dorst hebben. Wil je meer water drinken? Volg dan het patroon van jouw hond. Gaat jouw hond water drinken? Schenk dan ook voor jezelf een glas water in.

Lichaamstaal herkennen

Honden zijn erg gevoelig voor lichaamstaal van mensen. Zijn ze blij, boos of verdrietig? Een hond herkent het aan de lichaamstaal. Je kunt op het gebied van lichaamstaal een hoop leren van honden.

Voldoende slapen

8 uur slaap per nacht wordt de gemiddelde mens aanbevolen. Red jij dit? Honden wel! Geniet van een heerlijke nachtrust zodat je de volgende dag weer genoeg energie hebt. Slaap als een hondje en geniet van een geweldige nachtrust.