Het is de droom van elke honden eigenaar, een hond die zo oud mogelijk wordt (mits gezond natuurlijk). Helaas overlijden de meeste honden rond de 12 jaar. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, sommige honden worden een stuk ouder!

Natuurlijk is niet van iedere hond, zeker niet van asielhonden en straathonden, bijgehouden hoe oud ze worden. Maar van de honden waarvan dit wel netjes is bijgehouden zijn dit de zes oudste ooit.

1. Max – 29 jaar en 282 dagen

max

Max was een mix van Beagle, teckel en terriër en staat momenteel in het Guinness record boek als oudste hond ooit. Hij werd geboren op 9 augustus 1983 en opgevoed door Janelle Derouen uit Amerika. Op 15 mei werd hij erkend door het Guinness boek als oudste hond. Helaas kwam hij 3 dagen later te overlijden

2. Bluey – 29 jaar en 160 dagen

bluey

Bluey was een Australische veedrijvershond. Hij leefde van 1910 tot 1939 in Australië. Het record is niet officieel erkend. Door dit record is er wel onderzoek gedaan of de Australische veedrijvershond langer leven dan andere hondenrassen. Ze kwamen erachter dat dit type hond gemiddeld 13.4 jaar leeft, en dat is 1 jaar langer dan andere hondenrassen van het zelfde gewicht.

3. Butch – 28 jaar

Over Butch is er weinig bekend, behalve dat het een beagle was en hij heeft geleefde van 1975 tot 2003.

4. Bramble – 27 jaar en 211 dagen

Bramble was een border collie uit Engeland. Bijzonder om te vermelden is dat Bramble een vegetariër was. Hij leefde exclusief op rijst, linzen en biologische groente, net als zijn baasje Anne Heritage.

5. Adjutant – 27 jaar en 98 dagen

Adjutant was een zwarte labrador die leefde van 1936 tot 1963. Hij behoorde tot jachtopziener James Hawkes en heeft heel wat vogels geapporteerd voor zijn baas!

6. Pusuke – 26 jaar en 248 dagen

Pusuke

Pusuke een Shiba Inu heeft nog een tijdje in het Guinness boek gestaan als oudste in leven zijnde hond. Hij leefde van 1985 tot 2011. Volgens zijn baasje was Pusuke tot de laatste dag van zijn leven een vrolijk hondje!