Onze trouwe viervoeter gunnen we natuurlijk het allerbeste. En niet alleen dat, we gunnen onszelf ook wel wat. Wat we voor onze hond kiezen, moet daarom voldoen aan onze eigen smaak. Het is altijd fijn als de spullen voor je hond matchen bij je eigen interieur. Maar wat is nou allemaal belangrijk als je een hond in huis neemt? Een hondenriem, dat zeker. Maar welke spullen heb je nog meer nodig? Welke spullen kun je niet zonder? Wij zetten vijf attributen voor je op een rijtje!

1. Hondenriem

hondenriem

Met stip op nummer 1 staat de riem voor je hond. Zonder hondenriem ben je op veel plaatsen namelijk al snel in overtreding. In bepaalde natuurgebieden mag je hond namelijk niet loslopen, daar kun je zelfs beboet worden als je je hond wel los laat lopen. Bovendien vindt niet iedereen jouw hond de liefste, de leukste en geweldigste. Veel mensen zijn bang voor honden die ze niet kennen. Ook voor hen doe je je hond dus gewoon aan de lijn.

2. Hondenbench of hondenhok

Ken je die filmpjes op Youtube waarbij hondeneigenaren thuiskomen en terechtkomen in een waar winterwonderland van witte vulling en dergelijke? Dan heeft overduidelijk de hond zich uitgeleefd op de vulling van de bank of is hij met kussens door het huis gaan slepen. Als je dat wilt voorkomen met je eigen spullen kun je het best een hondenbench of een hondenhok aanschaffen. Misschien denk je dat dat voor je hond niet leuk is, maar een hond kan aanleren dat dit zijn plekje is en na verloop van tijd zal hij zich er misschien juist wel heel geborgen voelen.

3. Hondenbuggy

hondenbuggy

De vraag is natuurlijk of een hondenbuggy echt onmisbaar is, want een hond laat je toch gewoon uit aan de riem? Voor veel mensen geldt dat ze een hondenbuggy nooit zouden aanschaffen. Maar wat als je zelf van lange-afstands-wandelen houdt en je hond maar korte pootjes heeft? Of als je een hond hebt die niet meer goed ter been is? Dan kun je toch nog dagelijks een wandeling maken met je hond (en kun je bovendien nog boodschappen doen zonder je hond buiten moeten achterlaten).

4. Voer- en drinkbakken

Je kunt proberen om je hond aan tafel mee te laten eten. De kans is echter groot dat dat een grote smeerboel wordt. Voer- en drinkbakken zijn dus onmisbaar als je een hond in huis neemt. Dat geldt natuurlijk ook voor voer, maar dat is wellicht een open deur.

5. Spullen voor vervoer per auto

hond auto spullen

Sommige mensen nemen hun hond nooit mee in de auto. Anderen gaan graag zo nu en dan met de hond eropuit naar andere wandelgebieden of nemen graag hun hond mee op vakantie. Afhankelijk van in hoeverre je hond reizen per auto gewend is heb je hiervoor spullen nodig, zoals een transportbox of een autobench. Is je hond wel gewend om in een auto te reizen, dan heb je waarschijnlijk aan een autodeken genoeg.