Het is zaterdagavond, je hebt een blind date en zit verwachtingsvol aan de bar, maar… hij komt niet opdagen. Laat het daten maar zitten en neem een viervoeter. Ontdek hier tien redenen waarom een hond zoveel beter is dan een vriendje.

Reden 10: Honden blijven trouw

hond is trouw
foto: PhotKing ♛ /flickr

Honden zijn één van de trouwste diersoorten ter wereld en zijn altijd blij je te zien. Je zult nooit thuiskomen en je hond met een ander zien flikflooien.

Reden 9: Hoe later je bent, hoe blijer de hond is je weer te zien

Ken je dat gezeur van een vriendje wanneer je net even wat later thuis bent dan je had gezegd? Een hond zal hier nooit een probleem van maken, sterker nog, hoe langer het duurt, hoe blijer hij is als je er weer bent.

Reden 8: Het maakt honden niet uit hoe je eruit ziet

dikke hond
foto: Karen Arnold / wikicommons

Of je nu groot, klein, dik, dun of welke vorm dan ook hebt, een hond zal je hier nooit op beoordelen en je altijd accepteren zoals jij bent.

Reden 7: Honden worden niet dronken

niet dronken

Een hond zal zich niet compleet bezatten met vrienden in het midden van de nacht en zal jou waarschijnlijk alleen maar grappig vinden wanneer je zelf wat aangeschoten thuiskomt.

Reden 6: Ze voelen zich echt schuldig

Als een vriendje iets verkeerds heeft gedaan, kan hij gemakkelijk zijn daden verbergen. Een hond kan dat niet. Hij zal zich oprecht schuldig voelen en je ziet meteen dat er iets is gebeurd. Het is dan ook veel gemakkelijker om je hond te vergeven.

Reden 5: Ze houden van knuffelen

knuffelen

Wanneer willen vriendjes nou de hele avond knuffelen? Een hond doet dit graag en vindt het ook geen enkel probleem om buiten het huis zijn liefde voor jou te laten zien.

Reden 4: Het maakt niet uit hoeveel je verdient

verwennen

Een vriendje kan snel geïntimideerd raken als jij meer verdient dan hij. Een hond vindt het alleen maar geweldig als je veel verdient, want dat betekent meer lekkere hapjes voor hem.

Reden 3: Honden houden van je vriendinnen

Heb je zin in een echt meidenavondje met je vriendinnen? De meeste vriendjes zullen hier over klagen, maar een hond niet. Hij vindt die extra aandacht alleen maar leuk.

Reden 2: Je kunt een hond trainen

Vriendjes hebben zo hun eigen ideeën over wat wel en niet kan in huis, zoals de toiletbril omhoog laten of de kleding laten slingeren. Een hond kun je trainen en hij zal alleen maar blij zijn om te doen wat jij van hem vraagt.

Reden 1: Ze klagen nooit over je kookkunsten

Tot slot is één van de leukste voordelen van een hond dat ze nooit over je koken zullen klagen. Ze eten zo alles op wat je voorschotelt en doen dat met veel plezier. En heb je wat restjes over? Gooi ze op de grond en de hond eet het meteen op.