parcord 2

Ben jij een doe-het-zelver of hobbyist en houd je van honden of heb je een hond? Dan is paracord een ideaal materiaal om tal van verschillende hondenaccessoires mee te maken. Paracord werd vroeger gebruikt voor de lijnen waaraan de persoon aan een parachute hing. Dit werd bijvoorbeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog veel gebruikt. Hier leent dit type touw haar naam dan ook aan. Tegenwoordig wordt paracord echter voor tal van andere zaken gebruikt en voornamelijk voor hobbyisten. Zo worden er bijvoorbeeld sieraden van paracord gemaakt. Daarnaast is paracord het ideale materiaal om accessoires van te maken voor jouw hond die zeer praktisch zijn en daarnaast ook nog eens erg mooi zijn om te zien en bovenal uniek zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan halsbanden, riemen of zelfs anti-teekbandjes voor jouw geliefde viervoeter.

Maak een hondenriem die perfect past bij de uitstraling van jouw hond

parcord

Een van de eerste accessoires waar je aan denkt bij de hond is natuurlijk de halsband. Door te kiezen voor paracord bepaal je zelf de dikte en de kleuren die je gaat gebruiken. Zo kun je de perfecte band maken die ook mooi past bij de kleur van jouw hond. Je kan er ook voor kiezen om de halsband verder te vlechten en hier een mooi patroon in te verweven. Er zijn tal van webshops waar paracord kopen mogelijk is. Hier vind je onder andere diverse gespen en sluitingen, waarmee je jouw accessoire helemaal naar wens kan afmaken.

Paracord is zeer praktisch en ook zeer stevig materiaal

parcord riem

Een ander accessoire die natuurlijk elke hondenbezitter nodig heeft is de riem. Paracord is perfect materiaal om zelf je eigen hondenriem mee te maken. Zie hier een overzicht van paracord knopen en bijbehorende instructies. Er zitten tal van voordelen aan het gebruik van paracord voor de riem. Paracord bestaat namelijk uit een nylon mantel en een binnenwerk van diverse nylon draden. De combinatie van deze gevlochten draden maken paracord ontzettend sterk. Paracord wordt vaak in verschillende diktes verkocht en wordt gecategoriseerd in verschillende types van 1 tot en met 5. Deze types zeggen iets over de trekkracht en het aantal binnendraden. Type 1 heeft bijvoorbeeld aanzienlijk minder trekkracht en voor een gemiddelde hond heb je dan ook vaak een steviger type nodig. Het draad vergaat nauwelijks en jouw hondenriem zal dan ook met gemak jarenlang meegaan en is goed bestand tegen water, modder en ander vuil. Naast de halsband en de hondenriem kun je ook een halster voor je hond maken die achter de voorpoten langsloopt en waarmee je jouw hond beter in bedwang kan houden indien dit nodig is. Daarnaast kun je zelfs een anti teekband maken van paracord.

parcord