De wintermaanden kunnen behoorlijk koud zijn met een gure wind en sneeuw. Uiteraard is het goed om tijdens de wintermaanden de nodige beschermingsmaatregelen te nemen. Denk aan een lekkere warme winterjas of handschoenen voor jezelf. Ook voor je trouwe viervoeter komen een aantal artikelen als geroepen. Maar welke 5 producten zijn echt een aanrader voor je hond in de winter? Onderstaand schrijven geeft je meer informatie!

Gebruik een hondenjas

hondenjas

Honden met een korte vacht, weinig ondervacht en minder vet, kunnen baat hebben bij een hondenjas. Het extra laagje van de jas heeft namelijk een isolerend effect. Dit kan bij verschillende hondenrassen nodig zijn, zoals de dobermann, dalmatiërs of windhonden. Kleinere rassen met weinig vacht kunnen tevens extra bescherming vereisen. De jassen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder fleece, polyester, katoen, nylon of een combinatie hiervan. Thermische hondenjassen hebben daarnaast wind- en waterafstotende eigenschappen. Hondenjassen kun je kopen in iedere goede hondenwinkel.

Schoentjes voor je hond

honden schoentjes

Tijdens de winter kan er ijzel, sneeuw of pekel op de weg liggen. Deze elementen kunnen in aanraking komen met de kwetsbare voetzolen van je huisdier. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een onbeschermd voetzooltje veel te verduren krijgt tijdens een ommetje. Voorkomen is immers beter dan genezen. Het is een goed plan om te kiezen voor beschermende hondenschoenen in de winter. De schoentjes doe je voor de wandeling aan en vaak zijn ze voorzien van klittenband. Het klittenband zorgt ervoor dat de schoentjes makkelijk passen.

De verlichting mag aan

lampje hond

Korte en donkere dagen zijn geen onbekend fenomeen in de winter. Ook tijdens de ochtenduren duurt het veel langer om licht te worden. Je laat je metgezel uiteraard alsnog uit, ook als het buiten donker is. Wanneer je hond niet goed zichtbaar is kan dit een risico zijn. Andere weggebruikers kunnen je huisdier bijvoorbeeld niet goed zien, maar jij kan hem of haar eveneens makkelijk uit het oog verliezen. Lichtjes of reflectoren bieden gelukkig een veilige oplossing. Koop een reflecterende of lichtgevende lijn. Reflecterende of lichtgevende halsbanden zijn mede ideaal, omdat je bij veel varianten de standen kunt kiezen, zoals knipperend licht.

Een verwarmde drinkbak

Is je hond in de winter buiten te vinden? Wellicht vindt je hond het heerlijk om gedurende iedere jaargetijde de tuin te spelen. Dan is het handig om gebruik te maken van een verwarmde drinkbak. De speciale drinkbakken zorgen ervoor dat het water niet kan bevriezen en dat je huisdier altijd toegang heeft tot vorstvrij en vers drinkwater. Een verwarmde drinkbak heeft een verwarmingselement, waardoor deze uitermate goed is voor de koude wintermaanden.

Crème voor de pootjes

honden pootjes creme

De sneeuw, strooizout en koude bevroren weggedeeltes zijn niet aangenaam voor de pootjes van je viervoeter. Voetkussentjes zijn gevoelig en er kunnen narigheden optreden als je hier geen aandacht aan besteedt. Voetzolen kunnen bijvoorbeeld uitdrogen door het strooizout of irritaties vertonen. Potenverzorgingscrème helpt preventief tegen scheurtjes en kalmeert en voorkomt irritaties. Je kunt potenverzorgingscrème bovendien het hele jaar door gebruiken tijdens het wandelen.