de put vianen

Vlak langs de A2 bij Vianen ligt recreatieplas “De Put” (of ook wel: de Grindput of plas Middelwaard). Het is een plas langs de rivier de Lek, de honden kunnen ook bij een stukje van de Lek op een strandje en lekker zwemmen.
Een klein deel van de plas is recreatiegebied, hier moeten de honden aan de lijn, maar ga je voorbij de wildhekken dan mogen de honden los. Deze hekken staan er overigens niet voor niets, want op het terrein lopen ook oer ossen en wilde paarden los rond. Deze dieren lopen in groepen rond en zijn honden gewend. Heb je een hond die niet goed omgaat met deze dieren zorg er dan voor dat je hond is aangelijnd en dat je de dieren niet stoort.

In de plas kunnen honden naar hartenlust zwemmen

Op het terrein zelf is geen horeca gelegenheid, in de buurt is Hotel Vianen waar je wat kan drinken en eten, honden zijn hier toegestaan.

Locatie + Route

Je ziet de plas al liggen als je op de A2 de brug overgaat bij Vianen (over de Lek). Op het navigatiesysteem kun je “Middelwaard Vianen” aangeven. Als de GPS de mogelijkheid heeft kun je dit nog specificeren met parkeerplaats Middelwaard


Grindput Vianen weergeven op een grotere kaart

Foto’s

Ben je weleens bij de Put geweest met je hond? Wat vond je er van en heb je nog aanmerkingen of tips? Laat het hieronder weten!

Ga hier naar het overizcht van alle losloopgebieden