Soestderduinen

losloopgebied soestduinen

Beschrijving

De soesterduinen zijn gelegen in Soest, en zoals de naam al doet vermoeden is het een duingebied. De honden mogen in het gehele gebied los, en je zal dan ook niet verast zijn dat het een zeer populair gebied is om te gaan wandelen met de hond. Zeker op een mooie dag in het weekend kan het erg druk zijn. Doordeweeks kun je daarentegen soms tijden helemaal alleen lopen.

De duin is omringd door een bos, in dit bos is een wandelroute van ongeveer 5 kilometer aangegeven. Aangezien de duin voor honden vermoeiend kan zijn (zeker voor jonge honden) is dit een mooie afwisselingen met het zand.

In de winter en herfst is er voldoende water te vinden in de duinen. Echter in de zomer is het verstandig om voldoende water mee te nemen voor de hond. De plassen zijn dan opgedroogd en in de duin kan het zeer heet worden (met echt heet weer dus lekker lopen in het bos!).

Locatie (route)

Rondom de Soesterduinen zijn een aantal parkeer plaatsen, op de GPS kun je de volgende locatie intypen:

Foekenlaan Soest

Hier is een grote parkeerplaats. Ook is hier een horeca gelegenheid waar je drinken en een patatje kan halen. Let er wel op dat de honden hier niet naar binnen mogen, en ook grote groepen honden buiten op het terras worden niet gewaardeerd (een enkele wel).


Grotere kaart weergeven

Foto’s

Ben je weleens in de Soesterduinen geweest met je hond? Wat vond je er van en heb je nog aanmerkingen of tips? Laat het hieronder weten!

Ga hier naar het overizcht van alle losloopgebieden

    1. Schumacher 4 januari 2016
    2. Miel 7 mei 2016
    3. Miel 7 mei 2016
    4. Ronald van Hoof 20 maart 2017

    voeg je reactie toe