De rode Tibetaanse Mastiff pup op de foto hierboven staat te boek als de alle duurste hond in de wereld. De bijna 80 kilogram wegende en 1 meter hoge pup is in China verkocht voor 1,1 miljoen euro!

In China geloven de mensen dat de kleur rood geluk brengt, daarnaast wordt de hond als heilig beschouwd door de Tibetanen, en zal hij je geluk en voorspoed brengen. Ook is de hond in China tegenwoordig een status symbool voor de aller rijkste, net zoals je diamanten of een Ferrari koopt, zo kun je ook een hele dure hond kopen.

De hond heeft de naam “Big Splash” gekregen. De prijs van 1.1. miljoen is volgens de fokker overigens perfect te verklaren, deze hond is een perfectie van het ras. Een groot deel van de investering kan overigens worden terug verdient, wanneer de hond als dekreu wordt gebruikt kan de eigenaar meer dan 10.000 euro per pup krijgen!

update: in 2014 schijnt er een rode Tibetaanse Mastiff zelfs voor nog meer geld verkocht. Naar verluid is er $2 miljoen betaald voor de hond! Zie ook onderstaand filmpje