Het idee van een snackbal is dat je de hond lekker bezig kan houden. De snackballen komen in verschillende vormen en maten. Het is meer gemaakt om je hond te vermaken dan om hem geestelijk heel erg uit te dagen. Ben je op zoek naar een speeltje om je hond geestelijk uit te putten, dan zijn intelligentiespelletjes waarschijnlijk geschikter.

Welk voer?

Sommige snackballen zijn beter voor plakkend voer en anderen voor honden koekjes. Wat je kunt doen is er een uit zoeken die geschikt is voor het voer dat je hond krijgt. Geef je brokjes, dan heb je wat meer keus dan wanneer je kvv of blikvoer geeft. Het voordeel van het hondenvoer via een snackbal geven is dat je hond leert werken voor zijn eten. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je hond beter te trainen is, omdat de beloningen die je geeft echt belonend worden. Daarnaast voorkomt het schrokken. Een voerbal zorgt dat je hond zijn voer langzaam krijgt en dus niet naar binnen kan stofzuigeren. En tenslotte is de extra beweging die je hond krijgt altijd mooi mee genomen.

Type bal?

Snackballen zijn vaak gemaakt van rubber (bv de boomer snack bal) of stevig plastic (Kong Wobbler), zodat ze ook tegen kauwen bestand zijn. Controleer ze wel voordat je ze aan je hond geeft op beschadigingen. Je hebt snackballen waar de hond op moet kauwen, die gerold of die gewiebeld moeten worden. Naast het geven van het dagelijkse voer kun je snackballen ook gebruiken bij de opvoeding van je hond. Als je hond een snackbal geeft is het vaak makkelijker om ergens rustig te gaan liggen. Zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken bij benchtraining, of bij het leren om alleen thuis te zijn. Ze zijn ook leuk om zoekspelletjes mee te doen. Zodra je hond de snackbal vindt heeft hij zijn beloning meteen binnen. En tenslotte zijn de snackballen waar op gekauwd moet worden om bij de beloning te komen perfect voor puppies die tandjes moeten wisselen. Door hun behoefte om te kauwen te stillen op een snackbal heb je een grotere kans dat je meubilair gespaard blijft.

Overzicht Snack Ballen

KONG wobbler

kong wobblerDe KONG wobbler is een bezigheidspeeltje voor de hond. Je kan de wobbler vullen met de favoriet snack van de hond, en door deze te rollen zullen de snack eruit vallen. De hond wordt zo voor een lange periode beziggehouden. Als je brokken voert aan je hond kun je deze ook in deze wobbler voeren, zodat je hond lekker veel beweging krijgt.

Boomer Snack Bal

boomer-snackbalEen snackbal voor honden zorgt voor veel speelplezier bij honden. Deze bal van Boomer is gemaakt van rubber en dat zorgt er voor dat hij niet zoveel herrie maakt in huis. Daarnaast is hij ook zeer robuust, dus is het geen probleem als de hond er ook een beetje op wil kauwen.
De hond moet echt zijn best doen om de snoepjes uit deze snackbal te krijgen. Dankzij het “snack-labyrtinth” vallen de snoepjes er niet zomaar allemaal uit.
Een tip voor honden die brokvoer krijgen (en ook voor honden die een beetje te dik zijn): voer al hun voer in de snackbal! Zo krijgen ze nog een beetje extra beweging!

Dog Dizzy Nina Ottosson

dog dizzyDit is een interactieve beloning dispenser en heeft geen moeilijkheidsgraad. Het doel is niet zozeer om je hond te laten denken, maar om hem actief bezig te laten zijn. De bal kan gevuld worden met beloningen. Aan de bovenkant zit een gat waar ze uit kunnen vallen. De onderkant van de bal is verzwaard. De hond moet de bal dus rollen om de beloning er uit te krijgen. Door de verzwaarde onderkant beweegt hij onvoorspelbaar en stopt hij altijd met het gat naar boven. Dit spelletje is gemaakt van plastic. (bekijk hier alle nina ottosson hondenspellen).

Dog Treat Maze Nina Ottosson

dog-treat-mazeDit is een interactieve beloning dispenser en heeft geen moeilijkheidsgraad. Het doel is niet zozeer om je hond te laten denken, maar om hem actief bezig te laten zijn. Het speeltje is een disk die gevuld kan worden met beloningen. Deze kunnen er zowel aan de onder als aan de bovenkant uit komen. Om ze er uit te laten vallen moet je hond de disk laten kantelen, draaien of zelf helemaal om flippen. Aan de binnenkant van de disk zit een labyrint dat voorkomt dat alles er tegelijk uit komt. Dit speeltje is gemaakt van plastic.

Dog Pyramide

Dit is een interactieve beloning dispenser en heeft geen moeilijkheidsgraad. Het doel is niet zozeer om je hond te laten denken, maar om hem actief bezig te laten zijn. Het speeltje is een kegel die aan de onderkant verzwaard is. De kegel kan gevuld worden met beloningen. Om deze beloningen er uit te krijgen moet je hond tegen de kegel duwen met zijn poten of neus. De kegel zwaait heen en weer, waardoor er aan de bovenkant beloningen uit kunnen komen. Dit speeltje is gemaakt van plastic.