Pomsky heeft geen lange geschiedenis, het is nog een erg jong en nieuw hondenras. Een leuke hond met een geweldige uitstraling, waar je meteen verliefd op wordt.

Kruising tussen Pomeriaan en Husky

pomsky kruising pomeriaan en husky
De ene puppy zal meer op een Husky lijken en de andere op een Pomeriaan. Daardoor heb jij de keuze uit verschillende kleuren van de vacht, de ogen, de grootte enz. Ook de karaktertrekken zijn uiteraard van beide rassen aanwezig. Je weet niet van te voren welke karaktertrekken zullen overheersen die van de Husky of van de Pomeriaan.

Gezondheidsproblemen kunnen zoals bij het karakter van beide ouders aanwezig zijn, omdat het een kruising van twee rassen betreft.

gezondheidsproblemen

Verdiep je voor de aankoop in beide rassen zowel in de Husky alsook in de Pomeriaan. Tandproblemen kun je voorkomen door regelmatige tandreiniging. Verder kunnen onder andere heupdysplasie, allergieën, knie-, oog- en hartproblemen voorkomen.

Een guitig hondje met een sprekend gezicht

Pomsky puppy

Zowel het uiterlijk als zijn manieren maken deze hond tot een guitig dier. Onweerstaanbaar als je een nest van dit ras bekijkt. Ga vooral NIET kijken als je NIET van plan bent een hond te kopen. Een aanblik in het nest en je bent verkocht en je zult binnenkort (als de puppy oud genoeg is) een Pomsky als huisgenoot erbij krijgen. Is dat gebeurt, lees dan hier: Wat heb je nodig voor een puppy.

Als puppy is het een leuke pluizenbol op pootjes

pomsky onweerstaanbaar schattig

Deze pluizenbol is zo schattig om te zien! Malafide fokkers haken hier graag op in, let op waar jij deze hond koopt! Adoptie behoort ook tot de mogelijkheden, richt je in dat geval op bijvoorbeeld een opvangcentrum.

De oogjes doen je smelten

ogen doen je smelten

In 2017 behoorde dit ras tot een van de populairste honden. Iedereen wilde wel zo’n koddig hondje. Echter niet iedereen kan de verantwoordelijkheid dragen die ook dit ras met zich meebrengt. De hond heeft graag veel aandacht, realiseer je dat voordat je overgaat tot de aankoop.

Kunnen prima tegen de kou door de dikke en dichte vacht

De dikke en dichte vacht zorgt ervoor dat ze goed tegen de kou kunnen. Je hebt de keuze uit diverse kleuren van de vacht, zoals dat ook het geval is bij de oorspronkelijke rassen Pomeriaan en Husky.

Ze halen de meest rare capriolen uit

gekke capriolen

Alsof ze weten dat hun gedrag zorgt voor aandacht van de huisgenoten! Je zult er versteld van staan wat deze honden doen om hun baasje voor zich te winnen. Dit gedrag (dat op den duur als zeer vervelend kan worden ervaren) kun je ombuigen door zelf te bepalen wanneer er gespeeld en gewandeld gaat worden. Voldoende beweging zorgt ervoor dat deze hond in huis ook rustig kan zijn. Leg speeltjes na het spelen weg!

Zelfs op een bovenverdieping kun je dit ras houden

Wanneer je de hond voldoende beweging geeft is een bovenverdieping prima, al is een tuin natuurlijk altijd prettiger.

Het enthousiasme is enorm

enthousiast

Spelen is hun lust en hun leven en ze lijken in hun spel onvermoeibaar. Naast spellen om lichamelijk moe te worden en energie te verbruiken kunnen er ook denkspellen worden ingezet voor deze intelligente hond om ze geestelijk te stimuleren en te vermoeien.

Een goede stofzuiger voor de vele haren is zeker niet overbodig met deze hond in huis

De dikke, pluizige en zachte vacht kan veel overlast van haren geven. Goede vachtverzorging is belangrijk en zal dit probleem enigszins verminderen, maar helaas niet voorkomen.

Tanden poetsen en nagels knippen behoren tot de regelmatig terugkerende verzorging

tandenpoetsen hond

Gebitsproblemen, waarvoor dit ras gevoelig is, kunnen vaak grotendeels worden voorkomen door een goede tandverzorging. Daarnaast is het belangrijk de nagels kort te houden. Een regelmatige knipbeurt is noodzakelijk. Kun je dit zelf? Zo niet, dan kan een trimsalon uitkomst bieden.

Hoewel de hond op een knuffelbeertje lijkt dien je kleine kinderen goed en respectvol te leren omgaan met deze huisgenoot

hond en kind

Klein en speels, toch zal de Pomsky kleine onstuimige kinderen gaan vermijden als dit niet in goede banen wordt geleid door de volwassenen.