KongLOGOKong behoort tot de meest bekende hondenartikelen merken. Ze staan bekend om hun sterke en kwalitatief hoogwaardige hondenspeelgoed. Hun bekendste artikel is de standaard Kong, een speeltje dat gevuld kan worden met hondenvoer. Maar Kong heeft ondertussen veel meer, hier vind je een overzicht van alle Kong artikelen.

Standaard Kong

kong-hondenspeelgoedAls mensen praten over de ‘Kong’ dan hebben ze het waarschijnlijk over de standaard kong. Een holle kegel gemaakt van natuurubber. De kong is extreem sterk en daarom perfect om te vullen met lekkers voor de hond. Hij is dan wel eventjes zoet om deze leeg te krijgen! Er zijn verschillende maten, en verschillende typen (voor puppy, normaal, extreem, en voor senioren) verkrijgbaar.

De standaard KONG koop je online bij Brekz

Puppy Kong

puppy kongDe bekende Classic Kong is er ook in een speciale variant voor puppies. Het rubber bij de kong voor puppies is wat zachter dan bij de normale, aangezien de bijtkracht nog wat minder is. Ook zijn de afmetingen kleiner. Ideaal om je puppy even bezig te houden. Doe er wat voer in hij is wel eventjes zoet! Ook handig om je puppy af te leiden als hij bijvoorbeeld in de bench zit.

Koop hier de Puppy Kong

Exterme Kong

extreme kongDe Kong is een van de bekendste hondenspeeltjes. Kong staat er om bekend dat het (bijna) niet kapot te krijgen is. Heb je echter een extreem sterke hond die gek is op kauwen, dan moet je de Extreme Kong Kopen! Verkrijgbaar in Small, Medium, Large, X-Large en XX-Large.

Small: voor honden tot 9 kg, afmetingen ca 7 x 4,5 x 4,5 cm
Medium: voor honden van 7 tot 16 kg, afmetingen ca 8 x 5,5 x 5,5 cm
Large: voor honden van 13 tot 29 kg, afmetingen ca 10 x 6,5 x 6,5 cm
X-Large: voor honden van 27 tot 41 kg, afmetingen ca 12,7 x 9 x 9 cm
XX-Large: voor honden van 38 kg en meer, afmetingen ca 15 x 10 x 10 cm

Koop hier de Extreme Kong

Senior Kong

senior kongDe classic Kong kan te hard worden voor oudere honden met gebits- of kaakproblemen. Daarom is er speciaal de Kong Senior ontwikkeld. Het rubber is net iets minder hard, speciaal voor de oudjes!

Senior Kong Koop je hier

Wubba

water-wubbaMet het wubba speeltje van Kong kun je meerdere spelletjes spelen met je hond. Zo is het zeer geschikt voor apport, is het sterk genoeg voor een trekspelletje en zit er een piepje in om je hond enthousiast te krijgen. De Kong Wubba is er in verschillende maten. Er is ook een Kong Wubba Water van drijfbaar materiaal (maar wel even sterk) voor in het water. Een speciale variant van de Wubba is de Snugga Wubba. Deze heeft een fleece er overgetrokken, en is dus lekker zacht. Ook zit er in deze Wubba geen piepjes. Zeer geschikt dus voor jonge honden (en lekker rustig binnen in huis).

Ook de Wubba koop je goedkoop bij Brekz

Water Wubba

water wubbaVergelijkbaar met de gewone Kong Wubba, maar dan voor in het water. Heb je een hond die snel speeltjes kapot maakt? Dan is KONG het merk voor jou! Ze maken super sterk hondenspeelgoed. Ook voor in het water, daarvoor is er de Kong Water Wubba. Gemaakt van drijfbaar, maar wel ijzersterk materiaal. Dankzij de poten kun je de wubba kong makkelijk ver het water in werpen. Eerder al plaatsen we dit speeltje in ons lijstje van leuk waterspeelgoed voor honden.

Prijzen van de Water Wubba hier

Kong Dental Stick

kong-dentalOp een spelende manier de tanden schoonmaken van de hond, dat kan met de KONG Dental Stick. Alle speeltjes van KONG zijn van zeer sterk materiaal. In de groeven kun je wat honden tandpasta of spray doen, en de hond zal door het eruit eten zijn tanden en tandvlees schoonmaken.

Koop de Dental Stick

Kong Flyer (Frisbee)

kong flyerHondenspeelgoed van KONG is altijd super sterk, en zo ook de frisbee van KONG (de KONG flyer). Gemaakt van stevig, maar flexibel natuurlijk rubber. Als je frisbee gaat spelen met je hond is het niet aan te raden om een harde frisbee te nemen. De bek van door de harde scherpe kanten beschadigen bij het opvangen. Een rubberen frisbee, die natuurlijk wel gewoon goed en ver werpt is daarom ideaal.

Koop de frisbee van Kong hier

Kong Tug Toy

kong-tug-toyLekker trekken en sjorren met de hond? Een ideaal speeltje hiervoor is de Kong Tug Toy. Natuurlijk is het speeltje sterk, zoals we dat gewend zijn van het speelgoed van KONG. Maar wat ook handig is, is het handvat, zodatje makkelijk kan vasthouden. Bij een trektouw kan je nog wel eens last krijgen van je handen.

Koop de Kong Tug Toy hier

Kong Braidz

BraidzWe kennen KONG vooral van de Classic Kong en de Wubba Kong, maar ze maken ook heel vrolijk speelgoed. Zo zijn de de Kong Braidz. Heel leuk hondenspeelgoed om mee te ravotten of te knuffelen. Alles zit er in, het is een trektrouw, er zit een piep in de kop, en hij is lekker zacht. Uiteraard is het niet het sterkste speeltje van KONG, dus echte slopers zullen het speeltje misschien mollen. Maar voor honden die wat voorzichtiger zijn, is de Braidz van Kong superleuk. Er zijn vele varianten. Eerst waren er de Tijger met een medium formaat en de Aap met een large formaat. Ondertussen kun je ook de Gecko, de kikker, en de slang kopen.

Kong Braidz koop je hier

Kong Squiggles

Kong SquigglesHet is bijna onvoorstelbaar dat er een hond is die de Kong Squiggles niet geniaal zal vinden. Alles zit in de speeltje om het leuk te maken. Het is zacht (maar wel sterk), er zitten piepjes aan beide uiteinden, en het middelstuk is elastisch voor een leuk trekspel. Het speeltje is verbazingwekkend sterk voor een pluche speeltje (maar wat verwacht je anders van KONG). De Kong Squiggles is er in verschillende soorten en maten.

Koop ze hier

Kong Aqua

kong-aquaVeel mensen met een hond hebben thuis een KONG, dat ideale onverwoestbare speeltje dat je vol kan doen met eten, waardoor de honden er tijden zoet mee zijn. De kong aqua is een vergelijkbare variant, maar dan voor in het water. Er is een leuk touw aan gedaan zodat je ‘m extra ver kan werpen. Je kan ‘m dus en gebruiken om ver in het water te gooien. Maar ook op land, dan kun je de kong aqua vullen met voer en is je hond een tijdje bezig. Ideaal dus voor aan het water. Hoef je maar 1 speeltje mee te nemen!

Koop de Kong Aqua hier