Het is weer lente, en het warme weer komt er weer aan. Veel hondenrassen hebben veel moeite met dit weer. Honden met een dikke vacht kunnen het al heel warm krijgen als het boven de 18 graden. Iedere zomer zijn er veel veel gevallen van oververhitting. Bijvoorbeeld doordat honden in een te warme auto zijn achtergelaten, maar ook doordat ze te lang in de volle zon hebben rondgelopen. Voor meer tips, en symptomen bij overhitting verwijzen we je door naar het volgende artikel.

Hier hebben we een aantal artikelen op een rij gezet die je hond helpen om de zomer op een leukere manier door te komen. Wil je de prijzen van het product vergelijken bij de online dierenwinkels, klik dan op het product.

Coolkeeper

Ideaal voor bij het warme weer zijn de producten van Coolkeeper. Je legt ze een aantal minuten in het water, en daarna zijn ze uren lekker koel!

Coolkeeper Halsband

Coolkeeper-Blue-HawaiDe coolkeeper halsband is er speciaal voor de warme dagen. Zoals de meeste mensen wel weten hebben veel honden het zeer snel warm. De Coolkeeper biedt de oplossing. In deze halsband zitten koelkristallen verwerkt. Deze hebben de eigenschap dat ze zich vol kunnen zuigen met water tot wel 200 keer hun begin grootte. Dit water zorgt voor een verkoelende werking. Je hoeft de halsband slechts 5-10 minuten in het water te leggen, en is daarna uren koud.

Coolkeeper Mat

coolkeeper-matHeeft je hond het snel warm in de zomer? Dan is de Aqua Coolkeeper Mat misschien wel de oplossing voor je hond. Deze mat is ontwikkeld om lang koud te blijven. Er zitten speciale koelkristallen die water opnemen, en daarna koel blijven. Het enige wat je hoeft te doen is de mat 5 minuutjes onder water te leggen, de kristallen zuigen het water op, en blijven uren lang lekker koud.

Coolkeeper Jasje

coolkeeper-jasjeNadat we eerder al de Coolkeeper Halsband en Mat hadden gezien, is er nu ook een heel jasje van de coolkeeper. Die zal je hond pas echt lekker koel houden in de zomer! Het werkt op dezelfde manier als de halsband en de mat. Je legt het jasjes een paar minuten in het water, en daarna is het voor uren lekker koel dankzij de koelkristallen. Het jasje is verkrijgbaar in allerlei maten en ook verschillende kleuren. Op de winkels moet je even kijken welk jasje jou hondje past. Wij hebben hier de prijzen staan van “Maat M” (Ruglengte 45cm).

Hondenbadje

hondenbadIdeaal is het natuurlijk ook als je een badje voor je hond in de tuin hebt. De meeste badjes die ze verkopen voor mensen zullen honden snel kapot maken. Je kan natuurlijk wel kiezen voor een plasticen badje (zo’n schelp die je normaal als zandbak gebruikt is ideaal). Maar je hebt ook speciale badjes voor honden. Deze zijn extra sterk gemaakt, zodat ze ook tegen de scherpe hondennagels kunnen! Zo is er bijvoorbeeld de “Karlie Doggy Pool”

Tentje

tent-hond

Voor honden is het niet goed om lang in de zon te lopen. Daarvoor dit zeer practische tentje zodat je altijd voor een stukje schaduw voor de hond kan zorgen. De strandtent Smart SunFun kun je makkelijk inpakken in een klein tasje. Er zitten haringen bij zodat de tent niet zomaar wegwaaid. De tent bevat een UV bestendig zonnenscherm.

Drinkfles

waterbak-van-trixie

Vergeet nooit genoeg water mee te nemen voor de hond! Natuurlijk kun je gewoon flessen vullen met water, en een waterbakje meenemen. Maar Trixie heeft een hele handig oplossing bedacht. Een fles en waterbak in 1.

Speeltje voor in het water

Voor hondenspeelgoed voor in het water hebben we een aparte lijst gemaakt.