Heb jij al eens gehoord van de Cockapoo? Zo niet, dan is dit het perfecte moment om meer te weten te komen over dit geweldige hondenras. Dit ras valt onder de poedel-soorten en is in een zekere zin vergelijkbaar met de labradoodle. In plaats van dat de poedel gefokt is met een labrador, is de Cockapoo een mix tussen de poedel en de cocker-spaniël. Deze mix resulteerde in het geweldige karakter van de Cockapoo. Het schattige en onschuldige uiterlijk van deze hond heeft gezorgd dat het in de laatste jaren steeds populairder werd. Ben jij benieuwd of de Cockapoo een perfecte toevoeging is in jouw huis? In dit artikel kom je het te weten.

De Cockapoo is enorm intelligent

Cockapoo

Vergis je niet door het schattige uiterlijk van deze hond. De Cockapoo is namelijk super slim. Als jij op zoek bent naar een trouwe viervoeter waar jij mee kunt trainen? Dan past de Cockapoo bij jou. De mogelijkheden gaan verder dan alleen zit, lig en af. Het is zelfs belangrijk dat je de Cockapoo genoeg stimulatie geeft voor het brein. Je maakt deze hond gelukkig met het leren van uitdagende kunstjes. Vergeet niet om een lekkere hondensnoepje te geven zodra ze iets hebben bijgeleerd.

De Cockapoo is een van de liefste honden

Cockapoo 2

Het karakter van een hond verschilt enorm per hond en per hondenras. Dit betekent natuurlijk per direct dat alle labradors familiehonden zijn, maar de karakters worden toegekend doordat een enorm groot procent van een ras beschikt over dezelfde overkoepelende eigenschappen. De Cockapoo wordt daarom gezien als een heerlijke familiehond die het liefst dicht bij zijn baasje is. Heb jij altijd al een hond gewild die lekker bij jouw op schoot komt zitten of een hond die blij is wanneer jij weer thuis komt van werk? Dan is de Cockapoo het perfecte ras voor jou. Het lieve en zorgelijke karakter heeft er voor gezorgd dat de Cockapoo met grote regelmaat wordt gebruikt als therapiehond.

Een energiek karakter

Cockapoo 3

De Cockapoo heeft een perfecte balans tussen een rust en energie. Je kan verwachten dat jouw Cockapoo het heerlijk vindt om lekker te relaxen met jou op de bank, mits je ook zorgt voor wandelingen waar hij lekker zijn energie kwijt kan. Met een bezoek aan een park, het bos of een tuin, waar hij in kan rondrennen maak je hem echt blij mee. Verschillende baasjes beschrijven de Cockapoo ook wel als een hond die nooit zijn puppy spirit verliest.

Vergeet niet om goed voor het gebit te zorgen

Cockapoo 5

Het is algemeen bekend dat kleine honden meer aandacht nodig hebben voor hun gebit. Het gebit van de Cockapoo vergt dus ook meer aandacht. Wanneer je zorgt dat je regelmatige verzorging ondersteund, zullen problemen en complicaties in de toekomst enorm klein van kans zijn. Zorg dus dat je regelmatig de tanden poetst van jouw Cockapoo, dat je met regelmaat de dierenarts laat kijken naar het gebit en dat je zorgt dat je voeding geeft die een gezond gebit ondersteunt.

De oren vragen om regelmatige verzorging

Cockapoo 4

De oren van de Cockapoo zijn herkenbaar doordat ze langs het gezicht hangen, net zoals bij de cocker-spaniël. Doordat de lange oren de toegang tot genoeg lucht belemmeren, is er een grotere kans op oor infecties. Gelukkig zijn er genoeg manieren om deze infecties te voorkomen, maar dit vergt dus regelmatige verzorging. Baasjes van de Cockapoo raden aan om advies aan te vragen bij jouw dierenarts. De dierenarts kan je het beste uitleggen hoe je de oren zorgvuldig schoonmaakt. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de haren rondom de oren te trimmen.

De Cockapoo verliest niet veel haren

Cockapoo 8

Veel gezinnen die op zoek zijn naar een nieuwe toevoeging voor het gezin zijn op zoek naar honden die niet veel haren verliezen. Met een groot huis en een heel huishouden wat je moet onderhouden en poetsen, is het fijn om jezelf niet nog meer werk te geven. Gelukkig staat de Cockapoo bekend om zijn vacht die vrijwel geen haren verliest. Net zoals de poedel en een cocker-spaniël, blijft de vacht grotendeels vastzitten op het lichaam. Ondanks dat poedels geschikt zijn voor mensen met honden allergieën, valt de Cockapoo niet onder dezelfde norm. Je zult in ieder geval geen last hebben van een huis vol met hondenharen.

De enorm schattige looks

Cockapoo 7

Iedere hondenras beschikt over een ander uiterlijk. Mensen zullen ieder ras dus ook met andere kenmerken beschrijven. De Cockapoo wordt door iedereen omschreven al onweerstaanbaar schattig. Al vanaf jonge puppy beschikt dit ras over de schattige looks waar je bijna geen nee tegen kunt zeggen. Hoe ouder ze worden, hoe meer ze lijken op een schattige teddybeer. Veel baasjes geven aan dat het in veel gevallen niet uitmaakt wat voor streken ze uithalen, het is onmogelijk om de lieve looks te weerstaan.

Grote diversiteit aan haarkleuren

cockapoo zwart

Ondanks dat de meest voorkomende kleur van de Cockapoo een beige kleurige vacht is, is dit niet de enige mogelijk vachtkleur. In een nestje van Cockapoo puppy’s zijn kleuren van zwart, wit, beige, rood, gevlekt, en nog meer, te vinden. Het is altijd een verrassing wat voor kleuren er in een nestje zijn te vinden. Een ding is gelukkig altijd vanzelfsprekend, en dat is dat ze er in iedere kleur schattig uitzien.

Perfect voor beginnende hondenbaasjes

Cockapoo 6

Heb jij nog geen ervaring met het grootbrengen van een hond of het trainen van een puppy? Dan is de Cockapoo een ras wat geschikt is voor jou. Ondanks dat het belangrijk is om iedere hond vanaf puppy te trainen om slecht gedrag te voorkomen, is de Cockapoo over het algemeen makkelijker te trainen. Deze hond, door zijn lieve karakter en hoge intelligentie, zal snel gehecht raken aan zijn baasjes en gehoorzaamd hierdoor makkelijker orders. Ze houden van de aanwezigheid van mensen. Kan jij de Cockapoo een warm, knus en vriendelijk huis geven waar hij lekker kan ravotten en kan relaxen? Dan past deze hond goed bij jou.