Verschillende hondenrassen hebben ander type vacht. Als je je hond wilt borstelen is het dan ook belangrijk om te weten wat voor haar hij heeft, en welk type hondenkam hierbij hoort. Een goede hondentrimmer kan je hierover het beste advies geven.

De Kam

hondenkam

De ‘gewone’ hondenkam die vooral gebruikt worden om de hond te ontklitten. De tanden van de hondenkam kunnen dicht of ver van elkaar afstaan. Wat vooral belangrijk is, is dat de uiteinden van de tanden afgerond zijn, zodat je niet krast op de huid van je hond.

Honden hark

Hark

De hondenhark heeft een andere functie, deze gebruik je om de dode haren uit de ondervacht van de hond te verwijderen. De hark is dus vooral geschikt voor honden met lange haren en een ondervacht.

Slicker

Slicker-Borstel

De slickerkam bevatte vele gebogen metalen haakjes. Ook deze kam wordt gebruikt om klitten en dode haren te verwijderen. Het is de bedoeling dat je het haar in de lucht kamt. Dus vooral geschikt voor honden met lange haren die je kunt vastpakken. Het overzicht en prijzen van de

Furminator

furminator

De Furminator is speciaal ontwormen voor honden met een dikke ondervacht, zoals Golden Retrievers of Herders. Hij haalt perfect de dode haren uit de ondervacht. Hij is echter niet heel geschikt voor honden met lange haren, daar komt hij moeilijk doorheen. De Furminator gebruik je in de ruiperiode, wanneer de hond veel haar verliest. Gebruik je de Furminator daarna dan neem je ook veel gezonde haren mee. Er is ook een goedkoper vergelijkbaar exemplaar van Karlie verkrijgbaar, de Furmaster.

Rubberborstel

Rubberborstel

De Rubberborstel, of ook wel het terriermatje, is een rubbervlak met rubberen noppen. Geschikt voor honden met een korte vacht.

Vlooienkam

vlooienkam

De vlooeienkam heeft een andere doel dan de rest van de hondenkammen. Niet het haar in model brengen, maar het vinden van vlooien is het doel. De vloeien eitjes zijn wit, je onderscheidt ze van huidschilvers doordat de eitjes rood worden wanneer je ze nat maakt.

Poetsborstel

Poetsborstel

De poetsborstel voor honden bestaat uit zachte haren. De borstel wordt gebruikt om honden met lange haren een zacht en glanzend uiterlijk te geven.

Pinnenborstel

Pinnenborstel

De pinnenborstel wordt ook gebruikt om te ontklitten. Vooral geschikt voor honden met lang haar door de lange pinnen.