25 Hondenrassen Die Het Langste Leven

Spijtig dat onze beste vriend, de hond, minder lang leeft dan wijzelf. Als ze overlijden, dan zijn we er namelijk heel verdrietig om. De American Kennel Club heeft een lijstje gemaakt van de hondenrassen die het langste leven . Het zijn er 25 op een rijtje. Misschien wel iets om door te lezen, als je op zoek bent naar een nieuw pupje.

25. De dwergkeeshond: gemiddeld 14 jaar, maximum 16 jaar

dwergkeeshond
Sannse/wikicommons

Deze kleine keeshonden komen uit de Pommeren regio op de grens Duitsland-Polen. Hun populariteit danken ze aan Koningin Victoria, die in 1888 helemaal dolletjes werd van dit ras, dat ze voor het eerst zag in Florence, Italië. Ze nam er onmiddellijk eentje mee naar Engeland.

24. Coton de Tulear, gemiddeld 15 jaar, maximum 16 jaar

Coton de Tulear
Uschi Goess/wikicommons

Deze hond is van oorsprong een echte exoot. Hij komt uit Madagaskar, waar hij in de 15e eeuw ‘ontdekt’ werd door de Fransen. Dit beestje was erg mensgericht. Het duurde dan ook niet lang voordat de kolonisator een aantal exemplaren meenam naar Frankrijk. Het beest dankt zijn naam aan de structuur van zijn vacht, die wat katoenachtig aanvoelt.
23. Toy Manchester terriër, gemiddeld 15 jaar, maximum 16 jaar

Toy Manchester terriër
Coneslayer /wikicommons

Deze kleine honden werden oorspronkelijk gekweekt om ratten en ander ongedierte te vangen. Ze zijn heel slim en aanhankelijk en houden alles goed in het oog. Af en toe heb je er wel neurotische exemplaren tussen.

22. Schotse Collie, gemiddeld 15 jaar, maximum 16 jaar

Schotse Collie

Deze intelligente drijvers zijn gekweekt om schapen en vee te hoeden. Daarnaast zijn het aangename gezelschapsdieren voor actieve families, want ze hebben dagelijks hun beweging nodig. Typisch aan deze Collies is dat ze niet of maar weinig ruiken naar hond.

21. Rustralian terriër, gemiddeld 15 jaar, maximum 16 jaar

Rustralian terriër

Dit is een kruising tussen een Australische terriër en een Jack Russell. Bekend voor hun hoog energieniveau en loyaliteit aan zijn baasje. Omdat ze een gemengd ras zijn, kan hun temperament verschillen.Ook Leuk

20 Meest Voorkomende Hondenrassen in Nederland
5 Super Snelle Hondenrassen
10 Redenen Waarom Honden Beter Zijn Dan Een Vriendje
11 feitjes over de Australische Herder
11 IJskoude Weetjes over de Siberische husky
10 Super Stoere Honden die Mensen Hebben Gered

Geef een reactie