10 Hondenrassen Voor Mannen

Een huisdiertje in huis hebben is heel gewoon. In Nederland wonen er wel 2,8 miljoen katten en 1,5 miljoen honden. Iedere eigenaar heeft zo zijn voorkeuren. De ene zweert bij een zwarte kat, de andere wil een grote herder. Maar stel, je bent een man, en je wil een nieuwe hond. Welke hond past er bij een stoere vent? Dat zijn niet noodzakelijk ‘macho honden’. Maar wel honden die qua grootte, uiterlijk, energie en karakter bij een echte vent passen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

10. Engelse Bulldog

engelse bulldog
Justin Rudd / wikicommons

Nee, een bulldog is geen oma-hond, maar een echte mannen-hond. Deze soort hond past bijzonder goed bij je man-cave. Een beest, dat tegelijkertijd een stoere, verdrietige en vriendelijke kop kan trekken. De meesten onder hen hebben opgeruimde persoonlijkheden, een groot voordeel bij dit ras. Een babe-magnet kan je hem niet echt noemen, maar ben je met je bulldog in het park aan het spelen, kun je er zeker van zijn dat je de aandacht van het andere geslacht trekt. Bulldog zijn namelijk bijzonder grappig, en wie vindt dat nou niet aantrekkelijk?

9. Husky

Husky
Bönisch /wikicommons

Think lege, koude landschappen. Eindeloze ijsvlakten. Koude wind met ronddwarrelende sneeuw. Dan denk je toch aan een husky in dit mannelijk landschap? Het voordeel van een husky in huis te hebben is dat hij je slede kan trekken, daar is hij oorspronkelijk voor gekweekt. Romantisch niet? Deze hond houdt ervan om fysiek in beweging te zijn om zo zijn energie kwijt te raken. Een wandelingetje doen mondt dus steevast uit in een stevige trek. En mocht jou onderweg iets overkomen, deze hond verdedigt zijn baas.
8. Engelse Mastiff

mastiff

Afgeleid van het Engelse woord ‘groot’, (een van de grootste hondenrassen) is deze hond een goede compagnon voor een stoere man. Lang geleden werden ze in dat land gebruikt om tegen de beren te vechten. Hun lichaam is langs de andere kant ook elegant. En het zijn loyale beesten die goed luisteren. Ook handig. Besef wel, ze hebben veel beweging nodig om geen luiaards te worden. Maar als jij hetzelfde plan hebt, dan is deze hond het deksel op je potje.

7. Cane Corso

cane corso

De Cane Corso is stoer! Een echte waakhond en een bonk spieren! Oorspronkelijk afkomstig van het platteland van Italië waar hij schaapskuddes en boerenerven bewaakte. De huidige cane corso is een betrouwbare, sportieve hond. De cane corso is een zelfstandige hond. Hij is gek op zijn baas, maar vindt het ook leuk om er alleen op uit te gaan. Niet de makkelijkste hond dus om op te voeden. Maar als je ervaring hebt met honden en je socialiseert de Cane Corso gooit heb je een echte goede maat aan hem! Vaak worden de oren gecoupeerd tot een driehoek, maar dat ga jij als stoere eigenaar natuurlijk NIET doen!

6. Dobermann

dobermann

Een bekend ras, dat bijvoorbeeld ook wordt gebruikt door de politie. Oorspronkelijk werden ze ingezet voor hard werk op het platteland, maar nu zijn ze meer en meer gedomesticeerd. Een stevig, gespierd lichaam blijven ze wel hebben, en ze zijn intelligenter dan je verwacht. Sommige mensen denken dat dit gevaarlijke honden zijn, die steeds op het punt staan om te bijten. Onzin, net als elk ander hondenras moeten ze gewoon goed gesocialiseerd worden, dan zijn het vriendelijke huisgenoten voor de man. Het probleem is natuurlijk dat als een Dobermann niet goed wordt opgevoed en toch bijt de gevolgen erger zijn dan wanneer een kleine Chihuahua bijt (die overigens het vaakst bijten van alle hondenrassen). Ook bij de Dobermann wordt vaak de oren en staart gecoupeerd. Gelukkig is dit ondertussen in bijna heel Europa verboden!Ook Leuk

5 Super Snelle Hondenrassen
5 Beroemde Chihuahuas
10 Feitjes over de Jack Russell
11 Leuke Weetjes over Yorkshire Terriërs
11 IJskoude Weetjes over de Siberische husky
25 Hondenrassen Die Het Langste Leven

Een reactie op “10 Hondenrassen Voor Mannen”

  1. Ik heb een husky en het is zo waar dat hij altijd in beweging zijn! Ook heb ik opgemerkt dat hij echt gevoelig zijn en je moet je best doen om hem te begrijpen. Nu moet ik naar een zakenreis en ik ben op zoek naar een hondenpension om te verzekeren dat hij zo’n benadering daar wil hebben. Hopelijk zal ik een geschikte plek vinden!

Geef een reactie